Paul McCartney geeft op vrijdag 29 mei 2020 een concert in het Goffertpark in Nijmegen. De show is onderdeel van zijn Freshen Up tour, waarbij de wereldartiest verschillende werelddelen aandoet. Na maanden van speculatie (en net bevestigd als hoofdact voor Glastonbury’s 50-jarig jubileum!), kondigt Paul McCartney vandaag een speciale eenmalige show in Nederland aan. Vier jaar geleden was de ex-Beatle voor het laatst in ons land en volgend jaar mei wordt de allereerste keer ooit dat hij Nijmegen aandoet.

“Dit is mijn eerste bezoek aan Nijmegen en ik heb er goede dingen over gehoord. Het is altijd bijzonder om op te treden in steden waar we nooit zijn geweest. Sinds de laatste keer dat we in Nederland waren, hebben we de show opgefrist en zien ernaar uit om enkele nieuwe nummers van het laatste album te spelen, naast de nummers die we altijd graag brengen”, aldus McCartney.

Afgelopen juli sloot de levende legende zijn meest recente deel van de tour af met een uitverkocht concert in Los Angeles. Sinds hij zijn wereldwijde Freshen Up tour begon, gaf Paul al meer dan 39 grote shows in twaalf verschillende landen. De tournee kreeg vijf sterrenrecensies van critici en fans over de hele wereld en trekt publiek van allerlei leeftijden en achtergronden. Zijn optredens tonen de ongeëvenaarde carrière van McCartney als een fenomenale songwriter en performer en bevestigen zijn universele aantrekkingskracht.

Met nummers als ‘Hey Jude’, ‘Live and Let Die’, ‘Band on the Run’ en ‘Let It Be’ is de live ervaring van Paul McCartney alles wat een muziekliefhebber wil bij een rockshow: bijna drie uur van de beste momenten uit vijftig jaar muziekgeschiedenis, tientallen liedjes uit Pauls solocarrière en natuurlijk Beatles-nummers die de soundtrack van ons leven hebben gevormd. McCartney en zijn band speelden al op talloze locaties in zowel Noord- en Zuid-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Europa, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en alles daartussenin: naast het Colosseum in Rome, op het Rode Plein in Moskou, op Buckingham Palace, in het Witte Huis en in Mexico, waar ze een gratis concert gaven voor meer dan 400.000 mensen. Verder gaf de band de laatste show ooit in San Francisco’s Candlestick Park waar The Beatles ook hun allerlaatste show gaven in 1966 en een van hun optredens werd zelfs live uitgezonden in de ruimte!

Natuurlijk speelt McCartney ook tijdens deze tournee met zijn band van vijftien jaar, bestaande uit toetsenist Paul ‘Wix’ Wickens, (bas)gitarist Brian Ray, gitarist Rusty Anderson en drummer Abe Laboriel Jr. Ze maken gebruik van moderne audio- en videotechnologie die continu wordt vernieuwd en zorgt voor een onvergetelijke ervaring vanaf elke plek in de zaal. Een Paul McCartney concert is niets minder dan levensveranderend. Of, zoals Billboard schreef: “Een episch, drie uur durend concert… een ongelooflijke 38 nummers… de perfecte afspiegeling van de filosofie die McCartney tijdens zijn hele 60-jarige carrière heeft belichaamd… de perfecte strik om een perfecte show, met de meest toepasselijke laatste songtekstregel van de avond: ‘And in the end, the love you take is equal to the love you make’.