De organisator van Parkpop en Night at the Park presenteert een nieuw, kleurrijk festival: het Divercity Festival Den Haag dat zondag 3 juli plaatsvindt in het Zuiderpark. Kenny B, Niels Geusebroek, het Antilliaanse Caché Deluxe en tientallen andere artiesten van over de hele wereld treden op. Behalve muziek, biedt Divercity Festival ook dans, woordkunstenaars, een kinderprogramma, bijzondere pop-up acts en diverse wereldse, culinaire specialiteiten. Het gratis toegankelijke festival waar de diversiteit van kunst en cultuur centraal staat, beleeft dit jaar zijn eerste editie. Headliner Kenny B: “Divercity Festival wordt één groot, kleurrijk feest!”

Met artiesten als Kenny B, Yulduz Usmanova, Caché Deluxe, Otava Yo, Ernest van der Kwast, Rayen Panday, 2FamousCRW en Badr Soultan biedt Divercity Festival een uitgebreide line-up met wereldse muziek, dans, poëzie, verhalen en comedy in het Haagse Zuiderpark. “Ik kijk ernaar uit om 3 juli collega-artiesten van over de hele wereld te zien optreden en te ontmoeten. Divercity Festival geeft mij en de bezoekers de kans om muziek, kunst, cultuur en gerechten uit onder andere Marokko, de Antillen, Oezbekistan, Turkije, China, India en natuurlijk Suriname te beleven. En dat allemaal op één plek!”, aldus Kenny B.

Met ruim 30 acts, drie podia, een festivalmarkt en diverse foodtrucks biedt het festival een vol programma. Ter voorbereiding is gisteren het blokkenschema bekend gemaakt. Zo is Niels Geusebroek om 14.20u te zien op Stage 1, waarna het Marokkaanse gezelschap Ijdi op het tweede podium speelt. Caché Deluxe sluit om 20.55u Stage 1 af, waarna Kenny B de eerste editie van Divercity Festival afsluit om 21.30u. Kijk op www.divercity-denhaag.nl voor het volledige blokkenschema.