Hiphopsuperster Nelly komt voor een eenmalig optreden dit jaar naar popzaal Annabel in Rotterdam. De Amerikaanse rapper/zanger zal op zondag 15 mei optreden in de nieuwe zaal.

‘Hot In Herre’, ‘Ride Wit’ Me’, maar ook ‘Dilemma’ (ft. Kelly Rowland), ‘Just A Dream’ en enkele maanden geleden ‘The Fix’; sinds hij zestien jaar geleden met zijn debuutalbum ‘Country Grammar’ op de proppen kwam, vestigde Nelly zijn naam al met vele hits. Het debuutalbum is meteen de grote doorbraak en in de jaren daarna verwerft  de Amerikaan een imposante lijst aan awards: meerdere Grammy’s, MTV Video Music Awards, en ‘Hip Hop Artist Of The Year’, verkozen door Billboard.

Dat Nelly niet van stil zitten houdt, blijkt al snel. De ambassadeur van de ‘Southern Style Hiphop’ scoort ook met succesvolle optredens in televisieseries waaronder CSI:NY en Real Husbands of Hollywood. Verder verschijnt hij op het grote scherm in The Longest Yard en binnenkort in A Fall From Grace waarin hij speelt met acteurs als Forrest Whittaker, Vincent D’Onofrio en Tim Roth. Daarnaast is Nelly een filantroop eerste klas; hij zet zich al jaren in voor beenmergdonoren om leukemie tegen te gaan en voor organisaties als Make A Wish.

Terug van nooit weggeweestIn 2013 levert Nelly zijn zevende album af: M.O. Daar roept hij de hulp in van o.a. Pharrell Williams, Nicki Minaj, Future en 2 Chainz. Het album is een afgeronde plaat met een goed in elkaar zittende dynamiek. Net als zijn laatste single ‘The Fix’, geproduceerd door hitproducer DJ Mustard, waarmee Nelly helemaal terug is van nooit weggeweest. Superster Taylor Swift blijkt ook fan te zijn en vraagt de rapper als verrassingsact tijdens een van haar optredens. ‘The Fix’ wordt uitgevoerd, evenals ‘Hot In Herre’ samen met de zangeres en rockband HAIM. Het is een van de meest memorabele muziekmomenten van 2015.

Met ‘The Fix’ als laatste wapenfeit is een nieuw album een kwestie van tijd. In Annabel in Rotterdam zal hij het publiek naast alle hits ongetwijfeld trakteren op nieuw werk.