De Britse Elvis Costello komt op woensdag 8 maart 2017 naar Nederland. De 61-jarige singer-songwriter geeft in het kader van zijn ‘Detour’ wereldtour een intieme solovoorstelling in het Amsterdamse Carré. De eerder aangekondigde show die de vertolker van wereldhits als ‘I Want You’ en ‘She’ op 15 maart 2017 in TivoliVredenburg geeft is compleet uitverkocht. De kaartverkoop voor Detour van Elvis Costello start op vrijdag 9 september om 09:30 uur via Ticketmaster.

Elvis Costello is een ware alleskunner. De Brit van Ierse afkomst is een geweldig zanger, begenadigd liedjesschrijver en een allround entertainer. Zijn liveshows zijn wervelend, uitbundig met bijzonder intieme momenten, maar vooral beklijvend. Declan Patrick Aloysius MacManus, de naam die in het paspoort van Costello staat, begon zijn carrière nog als rebelse punker, maar groeide in de loop der tijd uit tot een van de beste schrijvers en performers van stevige of juist breekbare popnummers. Zo bracht hij 32 albums uit, scoorde hij met ‘I Want You’, ‘Oliver’s Army’, ‘(I don’t want to go to) Chelsea’ en ‘She’ flink in de hitlijsten, werkte hij samen met groten der aarde als Burt Bacharach en Paul McCartney en speelde hij diverse festivals, zoals Torhout Werchter en North Sea Jazz, plat.

Detour met Elvis Costello belooft een prachtige bloemlezing te worden van het allerbeste werk uit de bijna veertigjarige loopbaan van de Brit. Verwacht prachtige anekdotes uit zijn rijke muzikale carrière, gitaargeweld, humor, kippenvelmomenten en vooral veel bloedmooie nummers uit afwisselende genres.