Op dinsdag 24 mei geeft Bryan Adams een concert in Ziggo Dome Amsterdam. De kaartverkoop van dit concert, dat deel uitmaakt van zijn ‘Get Up Tour’, start vrijdag 23 oktober om 10.00 uur via Ticketmaster.

Bryan Adams is de meest succesvolle solo-rockartiest van Canada. Sinds zijn eerst hit ‘Run To You’ heeft Adams tientallen hits gescoord in Nederland. In 1991 brak hij een record met ‘(Everything I do) I do it for you’. Dit nummer stond maar liefst elf weken op nummer één. Andere bekende nummers van Bryan Adams zijn ‘It’s Only Love’, ‘Can’t Stop This Thing We Started’ en ‘Have You Ever Really Loved A Woman?’.

Morgen komt het nieuwe album ‘Get Up’ uit met daarop ook de huidige single ‘Brand New Day’. Het album, zijn 13e studio-album, is geproduceerd door ELO-frontman Jeff Lynne en mede-geschreven door zijn vaste muzikale partner Jim Vallance.

“Het is allemaal heel organisch ontstaan”, vertelt Adams over het album. “Liedje voor liedje, samenwerkend met Jeff wanneer hij maar tijd had de afgelopen paar jaar. Het gaf me alle tijd de nummers te schrijven, meestal in partnerschap met Jim Vallance. We werkten voornamelijk via het internet vanuit Canada, Europa en LA, demo’s en stukken van nummers heen en weer sturend.”

“Ik ben altijd een groot fan geweest van Bryan, dus met hem samenwerken was een groot genoegen”, vertelt multi-instrumentalist, songwriter en producer Jeff Lynne; die eerder samenwerkte met grootheden als The Beatles, Paul McCartney, Randy Newman en Tom Petty. “Bryan stuurde me demo’s van nummers via het net; dan speelde ik de meeste instrumenten in om de backing track af te maken en stuurde het terug naar Engeland. Vervolgens zong hij daar de lead vocal in en kreeg ik de track weer terug in Californië, 8600 kilometer verder!”

Bryan Adams: “Het album heeft iets zorgeloos en in meerdere opzichten is dit het album waarvan ik wenste dat ik het 25 jaar geleden al had kunnen maken.”