De Amerikaanse West Coast band Venice brengt op 8 april een nieuw studio album uit. ‘Brunch Buffet’​ is een eerbetoon van de band aan hun muzikale invloeden en bevat een aantal van de band’s dierbaarste tracks van onder meer Billy Joel, Ed Sheeran, Stevie Wonder en Steely Dan in een speciale Venice uitvoering.

Album cover‘Brunch Buffet’ is het ultieme antwoord van de bandleden op de veel gestelde vraag naar hun muzikale invloeden. De voor de hand liggende namen als CSNY, Eagles, The Beach Boys dekken slechts een deel van de lading. In de meeste gevallen is het niet het hele repertoire maar juist een specifiek nummer dat de bandleden raakt en hun creatieve geest aanspoort. “We zijn door zoveel meer dan alleen West Coast muziek beïnvloed en dit album is een mooie kans om de verschillende prachtige songs met ons publiek te delen”.

“Natuurlijk hebben de West Coast harmony bands ons geholpen onze sound te vinden” vertelt Mark Lennon, “maar op dit album gaat het niet alleen om de classic rock of California Coast invloeden. Het gaat ook over de muziek van de generatie van onze ouders, singer/songwriters zoals bijvoorbeeld Shawn Colvin. We coveren ook Keane en dat is een band uit de 00’s. Voor ons maakt het niet uit, het gaat niet alleen over de 60’s en de 70’s, het gaat over goede songs en goede artiesten.

Terwijl veel van de oudere artiesten hebben bijgedragen aan de band’s muzikale basis heeft de nieuwere lichting juist een rol gespeeld in de groei waardoor Venice een eigen folk/rock/soul sound heeft ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen. “Uiteindelijk bevat ‘Brunch Buffet’ lang niet al onze favoriete songs van lang niet al onze favoriete artiesten”, voegt gitarist/producer Michael Lennon toe. “Terwijl we dit album met voor ons ‘tasty covers’ samenstelden beseften we al dat we altijd zullen blijven twijfelen waarom sommige songs wel en anderen niet zijn opgenomen. Een mooie reden voor een ‘tasty covers’ Part 2!”.

‘Brunch Buffet’­ tracklist:1. ‘Had I Known You Better Then’ (Hall & Oates)2. ‘She’s Always A Woman’ (Billy Joel)3. ‘Thinking Out Loud’ (Ed Sheeran)4. ‘Happier Than The Morning Sun’ (Stevie Wonder)5. ‘Looking For A Lady’ (Dan Fogelberg)6. ‘Home At Last’ (Steely Dan)7. ‘Keep On Tryin’ (Poco/Timothy B. Schmit)8. ‘I Don’t Know Why’ (Shawn Colvin)9. ‘Free Man In Paris’ (Joni Mitchell)10.’After The Love Has Gone’ (Earth Wind & Fire)11. ‘Over The Rainbow’ (Wizard of Oz)12. ‘Everybody’s Changing’ (Keane)

De Amerikaanse formatie Venice wordt wereldwijd geroemd om hun perfecte West Coast harmonies. De band bestaat uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kipp en Pat Lennon die zijn geboren en getogen in Venice Beach, Californië en sinds de jaren ’80 samen optreden. Ter ondersteuning van het album speelt Venice van 26 april t/m 8 mei hun Brunch Buffet tour in Nederlandse zalen. “Een mooie manier om samen met het publiek stil te staan bij de muziek en de artiesten die ons hebben gemaakt tot wat we nu zijn”.

VENICE LIVE ­ Brunch Buffet Tour

26 april Nijmegen, Stadsschouwburg28 april Hengelo, Rabotheater29 april Heerlen, Parkstad Theaters Limburg30 april Utrecht, Tivoli/Vredenburg2 mei Rotterdam, De Doelen3 mei Groningen, Oosterpoort5 mei Eindhoven, Frits Philips6 mei Zwolle, De Spiegel8 mei Doetinchem, Amphion