Grote strijd in Minneapolis, waar het oude onderkomen van His Royal Badness strijd is geworden van een rel. De executeurs van de erfenis van Prince liggen in de clinch met familieleden van de overleden popster. Recentelijk werden namelijk de plannen van de familie van Prince bekend gemaakt, die Prince’s Paisley Park om wilden gaan toveren tot een Prince – museum. Nu blijkt echter dat het landgoed van de overleden zanger, met daarop onder anderen een opnamestudio, een concertzaal en een kluis vol met nog niet eerder uitgebracht materiaal, te koop zal worden aangeboden aan de hoogste bieder. De executeurs van Prince’s Paisley Park hebben een verzoek ingediend bij een in Minnesota gelegen rechtbank, om toestemming te krijgen een aantal bezittingen van Prince te mogen verkopen, waaronder dus de beroemde Paisley Park studios. Er is zelfs al een makelaar ingehuurd voor de verkoop. De vraagprijs van het complex zal rond de 7 miljoen dollar liggen. Het complex kent vier opnamestudio’s en een podium, met de oppervlakte van ruim 3800 vierkante meter, te gebruiken voor concerten en repetities.

Diverse familieleden van de op 21 april van dit jaar overleden Prince zijn echter tegen de verkoop van Paisley Park en zullen alles doen om de executeurs een halt toe te roepen. De studio werd officieel geopend op 11 september 1987 en is altijd in het bezit geweest van de ster. Het is een van de bekendste en historisch belangrijkste opnamestudio’s in de Verenigde Staten. De naam Paisley Park werd ook gebruikt als titel van het nummer ‘Paisley Park’, afkomstig van het uit 1985 stammende album ‘Around the World in a Day’ en Paisley Park Records was tussen 1985 en 1993 ook de naam van het platenlabel van de artiest.

Vorige maand werd bekend dat Prince ook de eigenaar is van het beroemde huis uit de videoclip van ‘Purple Rain’. Of dit ook te koop zal worden aangeboden is nog niet bekend.