De Amerikaanse zangeres Michelle David is geboren in North Carolina en opgegroeid in New York. Zij zong al vanaf haar vierde in de kerk en een jaar later al bij haar eerste gospelgroep, “The Mission of Love”. Samen met Paul Willemsen en Onno Smit, bekend van Beans & Fatback en Lefties Soul Connection, maakte ze vorig jaar het album ‘The Gospel Sessions Vol. I’, een ontroerende ode aan de legendarische Rosetta Tharpe.

Tharpe werd medio vorige eeuw bekend met haar unieke interpretatie van gospelmuziek; zij gaf deze een unieke interpretatie door de tekst van spirituals te combineren met een ritmische (rock)begeleiding. Bovendien durfde Rosetta het aan de lijn tussen “het heilige” en “het profane” te doorbreken door haar versies van spirituals ten gehoren te brengen in zowel nachtclubs als in de kerk.

De reacties op het tribute-album aan Rossetta Tharpe waren uitzinnig, dit belooft dus veel voor het tweede album, ‘The Gospel Sessions Volume II’… Religie mag een keuze zijn, maar iedereen lijkt te vallen voor David’s prachtige gospelstem! Niet vreemd dat Onno Smit en Paul Willemsen, zowel gitaristen als zielsbroeders, in Michelle David de stem vonden voor hun zoektocht naar de bakermat van de gospel en soul.

Deze week geven we een aantal kaarten weg voor het concert van Michelle David op zaterdag 9 september in Paradox Tilburg.  Om kaarten te winnen, like je onze Facebook pagina en deel je dit bericht uiterlijk aanstaande woensdag op je timeline. Wie weet win jij kaarten voor dit swingende concert!