Op 14 januari zal Het Zwanenkoor samen met gastartiesten de bezoekers van Noorderslag meenemen op een muzikale reis door de oude Jordaan. Met Wende is de line-up van dit bijzondere project compleet. Zij staat naast de al eerder bekend gemaakte artiesten Willeke Alberti, Thijs Boontjes, Janne Schra en Roxeanne Hazes op het festival.

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als een van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten en performers van Nederland. Of het nu pop, elektro, klassiek of hedendaagse muziek is, of zelfs een film, ze slaagt er steeds weer in haar publiek diep te raken.  Momenteel bereidt ze zich voor op haar nieuwe voorstelling ‘Mens’, deze is vanaf 10 februari in de theaters en popzalen te zien.

Parels van de Jordaan bestaat uit een prachtige reeks verzamelalbums van de grote namen uit de geschiedenis van het Jordanese lied: Manke Nelis, Tante Leen, Johnny Meijer, Johnny Jordaan, Louis Davids, Duo de Munk, Alie Roelvink, Zwarte Riek en Willy Alberti. Alle cd’s zullen op 13 januari verschijnen, met daarnaast een compilatiealbum onder de naam Parels van de Jordaan. Naast deze reeks zullen er unieke concerten met het Zwanenkoor plaats vinden. Het eerste concert vindt plaats tijdens Noorderslag.