De organisatie van Musicfair heeft bekend gemaakt dat ook Waylon, Gers Pardoel en Jiggy Djé naar de eerste editie van de grootste educatieve muziekbeurs van Nederland komen. In het weekend van 13 en 14 februari delen ook andere muzikanten als Typhoon, Mister & Mississippi, Ronnie Flex, Moke, Causes en John Coffey hun kennis. Musicfair vindt tijdens het al reeds succesvolle Dancefair plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Waylon geeft op zondag een akoestisch optreden waarna er ruimte is voor uitleg en vragen uit het publiek. Gers Pardoel verzorgt op de zaterdag een workshop muziekproductie. Jiggy Djé zal tijdens Musicfair deelnemen aan een panel wat dieper in gaat op artist management.

Dennis WeeningDe naar verwachting meer dan 8.000 bezoekers kunnen meer dan 200 seminars en workshops volgen van top muzikanten en producers, onder andere gepresenteerd door Dennis Weening, Mick Boskamp en Theo Nabuurs. Verder zijn er 120 platenmaatschappijen betrokken bij het event zoals Universal, Revealed en Spinnin’ Records.

Daarnaast is er een beursvloer van 6000 vierkante met meer dan 300 deelnemende merken zoals Marshall, Roland, Sennheiser, Ibanez, Pioneer en Ableton. Zij presenteren de nieuwste apparatuur om getest en beluisterd te worden. Dancefair/Musicfair wordt beschouwd als het grootste educatieve elektronische muziekevenement ter wereld.

Inspireren“We willen met Dancefair en Musicfair mensen inspireren, verbinden en hun muzikale kennis verrijken. Musicfair is een plek waar duizenden muzikale talenten samenkomen om elkaar te ontmoeten, samen te genieten van hun passie en ook te dromen. Bij de één komen ze uit, bij de ander niet, maar dat maakt niet uit. We blijven als muzikant altijd muziek maken omdat het heerlijk is. Iets mooiers is er niet.” aldus organisator Norman Soares.

DancefairNaast Musicfair wordt op 13 en 14 februari 2016 voor de vijfde keer Dancefair georganiseerd. DJ’s als Hardwell, Dannic, Secret Cinema en Frontliner geven hier voor DJ’s en producers workshops en seminars. De reden van deze uitbreiding is duidelijk; een betaalbaar educatief netwerkevenement voor musici op het gebied van singer/songwriting, pop, rock en hip-hop, zoals dat al het geval is voor elektronische music makers met Dancefair.

Het volledige programma van Dancefair en Musicfair is te vinden op www.musicfair.nl en www.dancefair.nl.

Musicfair – Dancefair 201613 & 14 februariJaarbeurs UtrechtTickets zijn hier te koop