Waterparks presteert op “Entertainment”

Het nummer “11:11” begint de plaat met vreemde, elektronische geluiden. Dat het om poppunk gaat wordt al snel duidelijk wanneer elektrische gitaren en de krachtige vocalen van frontman Awsten Knight invallen. Een explosief refrein, met lichte elektronische invloeden, zet direct de toon voor het album. De single “Blonde” is eveneens een energiek nummer, waarin Knight in de bridge laat zien ook rauwe vocalen aan te kunnen. “Peach (Lobotomy)” kent één van de meest catchy refreinen op het album en een slimme afwisseling tussen rustig en upbeat. Ergens doet de track denken aan het oude materiaal van bands als All Time Low en Boys Like Girls. Een ontzettend sterke aftrap van “Entertainment“.

De plaat is niet perfect of hoogstaand qua instrumentatie of productie, maar dat is ook niet nodig. Waar Waterparks namelijk echt in uitblinkt, is het laten horen dat ze lol hadden op deze plaat. Zo hoor je Knight in de lach schieten op “We Need To Talk” en laat de band een grote variatie aan geluid horen. Zo is “Lucky People” een enigszins zoetsappige, akoestische track die zonder twijfel binnen mum van tijd woord voor woord meegezongen gaat worden door menig poppunkfan. Tegelijkertijd staan er passief-agressieve, ruige nummers als “TANTRUM” op de plaat, waarin de band zijn boosheid uit over hoe het is om beroemd te zijn. De vocalen liggen in de bridge bijna tegen screams aan, en het is subliem. De verschillende stijlen op deze plaat verwarren niet: op de een of andere manier valt het allemaal op zijn plaats.

Het gebruik van electronica is door het gehele album ontzettend slim, en misschien is het daarom zo dat “Crybaby” enigszins teleurstelt. Het nummer is ontzettend herhaaldelijk en de track mist een hoogtepunt. Als een intermezzo was dit leuk geweest, maar dan had het korter moeten zijn. De afsluiter “Sleep Alone” maakt dit weer goed: slimme gitaarriffjes, een groots refrein en geweldig samenspel maakt dit nummer een pure banger.

Entertainment” maakt zijn naam waar: de plaat vermaakt van begin tot eind. Waterparks zit duidelijk bomvol met energie en passie en dat is te horen. Dit heeft namelijk geresulteerd in een ontzettend goede plaat. Aanradertje!

Beoordeling: 8,5/10
Releasedatum: 26 januari 2018
Platenlabel: Equal Vision Records

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp: