Steely Dan’s Walter Becker is overleden. Dat is vandaag bekend gemaakt via zijn officiële website. Becker vormde samen met Donald Fagen de band Steely Dan. De band begon begin jaren ’70 en vermengde rock, jazz en soul met elkaar. Samen met Fagen schreef Walter Becker onder andere de hits ‘Do It Again’, ‘Reelin’ In The Years’, ‘Rikki Don’t Lose That Number’ en ‘Peg’. In 1981 gingen Becker en Fagen uit elkaar. Maar in 1993 kwam er een reünie en sinds die tijd waren ze weer actief. In datzelfde jaar produceerde Becker ook Fagen’s album ‘Kamakiriad’. In 2001 werd het duo geïntroduceerd in de Rock & Roll Hall of Fame.

Ook buiten Steely Dan om bracht Walter Becker muziek uit. Hij bracht twee solo-albums uit, ’11 Tracks of Whack’ (1994), en ‘Circus Money’ (2008). Dat eerste album bevatte ook een gastbijdrage van Steely Dan-collega Donald Fagen, die een solo op het album speelde als bedankje voor de productie die Becker eerder van Fagens album deed.

Over de doodsoorzaak is nog niets bekend gemaakt, maar afgelopen zomer liet Becker al wel verstek gaan bij optredens van Steely Dan wegens gezondheidsproblemen. Walter Becker is 67 jaar geworden.