Nog twee weken te gaan en dan vieren we het officieuze begin van de lente! Het wordt ingeluid door TenTemPiés, uit Amsterdam. De komende maanden trekt de band langs het Nederlandse clubcircuit, waarbij geen zaal ontkomt aan hun opzwepende ‘Damsko Mestizo’ en de feestvreugde die de band live ten gehore brengt.

Muziek voor het hoofd en muziek voor het lichaam. Dat hoor je niet meer elke dag. De Amsterdamse band TenTemPiés met het Chileense bloed in de aderen zet je tegelijk aan het denken en aan het dansen. En niet zo’n beetje ook. Zanger Maurino Alarcón Seguel is een ‘rebelucionario’. De barricaden op, maar wel met dansschoenen aan. In de muziek van TenTemPiés zit zoveel. Politiek, maar niet te zwaar, passie en heel veel lol. Zelf noemen ze het ‘Damsko Mestizo’, slang voor ‘Amsterdamse mix’ (ska, cumbia, rock, reggae en punk). Want dat ze uit Mokum komen, willen ze weten.

Live weet TenTemPiés het festivalpubliek flink op z’n kop te krijgen, op Paaspop, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open.’ En ook internationaal, van Chili tot China, Duitsland, Frankrijk en Spanje, ontketent de band bij iedere show een waar volksfeest.

Tour18-02 – Simplon, Groningen19-02 – Het Bolwerk, Sneek20-02 – Sencity in Patronaat25-02 – De Muziekgieterij, Maastricht18-03 – 013, Tilburg26-03 – Gebroeder de Nobel, Leiden31-03 – De Helling, Utrecht02-04 – Burgerweeshuis, Deventer29-04 – De Spot, Middelburg30-04 – Podium Mozaïek, Amsterdam, NL (met Akwasi)