Vandaag komt de nieuwe videoclip van Kat Frankie uit, in primeur op Maxazine. ‘Home’ is een eerbetoon aan Janet Jackson’s bekende hit ‘Rhythm Nation’, uitgebracht in 1989. Die clip was destijds een protest tegen de raciale ongelijkheid en sociale onrechtvaardigheid. De dansers in de legendarische videoclip van La Jackson waren destijds gekleed in unisex-uniformen met een knipoog naar gelijkheid tussen mannen en vrouwen. De clip werd opgenomen een magazijn dat rechtstreeks uit het Metropolis van Fritz Lang had kunnen komen.

Omdat het nummer van Kat Frankie soortgelijke thema’s bevat, wilde ze verwijzen naar de video van Janet om dan zelfs nog een stap verder gaan. Het geeft aan dat er niet zoveel veranderd is in twee decennia tijd. In de clip van ‘Home’ zijn er twee werelden: de blauwe wereld, een donkere, monochrome plek waar mensen geen individualiteit hebben en zich moeten schikken; en de roze wereld, die een utopie is waar we ons ware zelf kunnen uitdrukken. “In eerste instantie wilde ik gewoon een trampoline gebruiken zodat de dansers konden vliegen, maar videoregisseur Antonin Pevny kwam toen met een concept van ‘boven’ en ‘onder’, gedeeld door een lijn van sociale controle, of in dit geval het veerkrachtige, elastische net van de trampoline.”, verklaart Kat. Terwijl de trampoline twee rollen vervult van zowel een apparaat van vreugde als een kooi, zijn ook de hoofdrolspelers in de video de crème de la crème van de Berlijnse dance scene.

De Australische Kat Frankie schreef het nummer ‘Home’ net na het hoogtepunt van de ‘#blacklivesmatter’-protesten, en de debatten in Duitsland (waar ze momenteel woont) en Oostenrijk over het homohuwelijk. Op 2 februari 2018 komt het album van Kat Frankie, ‘Bad Behaviour’ (met de gelijknamige single) uit bij Groenland Records, en volgt het uit 2012 stammende ‘Please Don’t Give Me What I Want’ op. Vandaag gaat ‘Home’ in première op Maxazine.