De Amerikaanse band Venice komt in december 2017 naar Nederland voor een serie akoestische kerstshows. Ter promotie van het in dit najaar te verschijnen splinternieuwe kerstalbum ‘More Xmas With Venice’, keert Venice terug naar Nederland voor een tour in de mooiste kerken van Nederland.

Venice gitarist en zanger Michael Lennon: “Het zingen van vierstemmige harmonieën in deze prachtige kerken, die soms honderden jaren oud zijn, is een geweldige ervaring”. De intieme omgeving met de vier ‘Lennons’ en twee gitaren is een perfect contrast met de full-band concerten en de theatertour, die de groep in de lente van dit jaar heeft gedaan.

“Het geeft onze Europese vrienden een zeer persoonlijke kijk op onze liedjes en de harmonieën, waardoor een ieder – met inbegrip van ons zelf – direct beland in de Holiday Christmas Spirit”, voegt lead vocalist Kipp Lennon toe. Pat Lennon, gitarist en zanger: “Deze concerten geven ons altijd een groot gevoel van verbondenheid. Alsof band en publiek een gezamenlijk onderdeel zijn van ons eigen familiekerstfeest; voor ons Amerikanen tenslotte nog altijd het belangrijkste feest van het jaar.” Het nieuwe kerstalbum zal bestaan uit een verzameling van nieuwe, favoriete kerstsongs en zal worden opgenomen in Venice Beach, California.

De band bestaat uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kipp en Pat Lennon die zijn geboren en getogen in Venice Beach, Californië. Sinds de jaren 80 treden ze samen op en hebben, beïnvloed door onder meer Crosby, Stills & Nash en The Eagles, een eigen folk/rock/soul sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen. Venice wordt wereldwijd geroemd om hun perfecte West Coast harmonies.

De setlijst van de ruim 2 uur durende show bevat naast bekende en minder bekende kerstliedjes, ook een aantal vertrouwde Venice songs en uiteraard werk van het nieuwe kerstalbum. De avond zal zoals gebruikelijk worden afgesloten met een uitgebreide meet & greet met de band.

Venice Acoustic Christmas Tour:Zaterdag 2 december – Koepeltheater, LeeuwardenMaandag 4 december – Lebuinuskerk, DeventerDonderdag 7 december – Jacobuskerk, EnschedeVrijdag 8 december – Martinikerk, GroningenZaterdag 9 december – Stevenskerk, NijmegenZondag 10 december – St. Vincentiuskerk, VolendamDinsdag 12 december – St. Catharinakerk, EindhovenWoensdag 13 december – Jacobikerk, Utrecht