Voordat hij in de band van David Bowie speelde, was gitarist Mick Ronson lid van de weinig succesvolle band The Rats. Vanaf begin 1970 maakte hij deel uit van de begeleidingsgroep The Hype (ook bekend als ‘The Tony Visconti Trio’), waarmee Bowie op 5 februari 1970 voor het eerste optrad. Dat gebeurde voor de ‘Sunday Show’ van John Peel op BBC Radio 1, twee dagen nadat Bowie en Ronson elkaar ontmoetten.  

The Hype bestond behalve Ronson uit Tony Visconti op bas en John Cambridge op drums. De opnames werden pas op 8 februari uitgezonden en deels uitgebracht op Bowie At The Beeb (uit 2000). De studioversie van een van deze tracks, The Width Of A Circle, kwam later in 1970 terecht op het album The Man Who Sold The World, het eerste studioalbum van Bowie waarop Ronson te horen is.

Op Bowie At The Beeb staan slechts zes van de vijftien voor deze uitzending gespeelde songs. Naast The Width Of A Circle zijn dat Amsterdam (een Jacques Brel-cover), God Knows I’m Good, Unwashed And Somewhat Slightly Dazed, Cygnet Committee en Memory Of A Free Festival. De meeste van deze tracks waren afkomstig van het album David Bowie (ook bekend als Space Oddity, 1969), waar Ronson dus nog niet op te horen was.

Tussen de niet op Bowie At The Beeb verzamelde opnames zaten onder meer Fill Your Heart (dat in 1971 op Hunky Dory verscheen) en The Prettiest Star (een single in 1970 en opnieuw opgenomen voor Aladdin Sane). Een cover van The Velvet Underground’s I’m Waiting For The Man was op 8 februari niet in de uitzending te horen, omdat de show slechts een uur duurde.

Uiteraard circuleren er wel opnames van de rest van het toch wel historische optreden. Zo is hieronder de uitvoering van The Prettiest Star te horen (in matige kwaliteit, dat wel):