De Amerikaanse artiest en producer Tyler, The Creator komt in juni naar AFAS Live in Amsterdam. De show staat in het teken van zijn nieuwste album ‘IGOR’. De kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 29 november om 12:00 uur via Ticketmaster.

‘IGOR’ is het nieuwste studioalbum van Tyler, The Creator en bereikte de eerste plaats op de Amerikaanse Billboard 200. De eigenzinnige, experimentele artiest uit Los Angeles werkte op dit album samen met vele bekende artiesten, waaronder Kanye West, Pharrell en Solange. ‘IGOR’ is bovendien niet alleen een commercieel succes, maar werd ook door de muziekpers lovend ontvangen. Zo gaf Rolling Stone het album vier sterren en noemde het een “rich and messy mélange of R&B, funk and rap”.

Tyler, The Creator begon zijn muziekcarrière als mede-oprichter van het hiphopcollectief Odd Future, maar brak in 2011 als soloartiest door met zijn album ‘Goblin’. Sindsdien scoorde de rapper hits met nummers als ‘Yonkers’, ‘I Think’ en ‘Earfquake’. Daarnaast produceerde hij tracks voor onder anderen Frank Ocean, Mac Miller en Solange. Sinds 2012 cureert hij ook jaarlijks het festival Camp Flog Gnaw Carnival met spraakmakende en unieke shows van zijn favorieten artiesten.

TYLER, THE CREATOR – ‘IGOR’Maandag 8 juni | AFAS Live, Amsterdam