A.J. Pero, lange tijd lid van de metalgroep Twisted Sister en later ook Adrenaline Mob, is op 55-jarige leeftijd overleden. De drummer werd gisteren dood gevonden in een tourbus in New York, zo laat de laatstgenoemde band weten.

Anthony Jude Pero, die voor zijn tijd bij de hairmetalband actief was als jazzdrummer, kwam in 1981 bij Twisted Sister en speelde mee op veel van de bekendste nummers, waaronder We’re Not Gonna Take It, I Wanna Rock en Leader Of The Pack. De drummer stapte in 1986 op en sloot zich vervolgens (weer) aan bij de groep Cities. In 1997 vond na lange tijd een Twisted Sister-reünie plaats en sinds 2003 – toen de band definitief weer bij elkaar was – was Pero de vaste drummer.

Daarnaast maakte Pero sinds 2013 deel uit van de metalband Adrenaline Mob. Het was tijdens een tournee met die act dat de drummer afgelopen vrijdag dood gevonden werd in een tourbus. De overige leden van Adrenaline Mob maakten het nieuws bekend op Facebook. “We schrijven dit met tranen in onze ogen en gebroken harten. Onze broer A.J. Pero is vanochtend in zijn slaap overleden in de bus. We zijn compleet geschokt.”

Twisted Sister-frontman Dee Snider liet weten: “Vandaag ben ik een broer kwijtgeraakt. A.J. was het laatste onderdeel van een band die een internationale sensatie zou worden en een van de grootste live-acts die ooit het podium betrad. Zijn keiharde drumspel hielp Twisted Sister en mij grootheid te bereiken en inspireerde me om het beste uit elke show te halen.”