TrueFire’s nieuwe online-videocursus slidegitaar!

TrueFire’s nieuwe online-videocursus slidegitaar!

TrueFire, de Amerikaanse video-instructiesite voor gitaristen, waar de Nederlandse gitarist Matthieu Brandt mee samenwerkt, heeft een nieuwe cursus online staan waarmee BJ Baartmans je door de wondere wereld van slidegitaar loodst.

In Gitarist 318, september 2017 komen René van Barneveld (ex-gitarist van Urban Dance Squad die zich zelden laat interviewen!), Leif de Leeuw en Sonny Landreth aan het woord over hun slideverslaving. En we publiceren in die editie ook een workshop elektrisch slidegitaar, een editie later gevolgd door een workshop akoestisch slidegitaar.
De Creative Slide Guidebook van BJ Baartmans is op dat alles een fraaie en waardevolle aanvulling!

TrueFire
Met meer dan 25.000 instructievideo’s voor allerhande gitaarstijlen is TrueFire een van de grootste leveranciers van (interactief) online-lesmateriaal voor de gitarist. De Haarlemse Matthieu Brandt, gitarist en ondernemer, is verantwoordelijk voor de didactisch verantwoorde productie van de video’s van Nederlandse en Vlaamse virtuozen. De cursussen kun je tegen betaling (en middels diverse lidmaatschappen) bekijken en gebruiken als leermiddel. Zie ook het uitgebreide artikel in Gitarist 303, juni 2016, en online op Gitarist.nl, hier. 

Creative Slide Guidebook
BJ Baartmans’ slide-gitaarcursus Creative Slide Guidebook bestaat uit twee delen. In het eerste deel doorloopt hij de basisconcepten en technieken van slide-gitaar, zoals vibrato. In het tweede deel komen vijf nummers aan bod. In deze praktijkvoorbeelden hoor je alle behandelde onderwerpen terugkomen. Geïnteresseerd? Je vindt de videocursus hier.

Bekijk hier de introductie op de videocursus: 

En in deze playlist kan je een aantal fragmenten uit de videocursus bekijken: 

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen