Zojuist is bekend gemaakt dat Trijntje Oosterhuis op 15 september 2017 haar eerste volledig Nederlandstalige album uitbrengt. Dit album ligt in het verlengde van haar Nederlandstalige theatertour die dit najaar van start gaat. De theatertour, en dus ook het album, is een muzikale ontdekkingsreis die voert langs een persoonlijke selectie van de mooiste Nederlandstalige liedjes. Trijntje’s eerbetoon aan het Nederlands lied.

Trijntje zegt: “Bij de repetities voor de theatertour, ontstond al snel het idee om een selectie van de liedjes op te nemen voor een album. Allemaal liedjes die mij lief zijn, liedjes van alle tijden, liedjes die gezongen en gehoord moeten blijven worden, liedjes die herinneren aan belangrijke momenten in mijn leven, vergeten pareltjes of juist grote hits die ik al jaren op mijn eigen wijze wil zingen”.

Hierdoor vormde zich een divers, persoonlijk en tijdloos songbook, dat reikt van ‘Voor Haar’ (Frans Halsema), ‘Als De Liefde Niet Bestond’ (Toon Hermans), tot ‘Liefde van Later’ (Herman van Veen), maar ook ‘Eenzaam Zonder Jou’ (André Hazes), ‘Omarm’ van BLØF en ‘Toen Ik Je Zag’ (Hero en Guus Meeuwis).

De theatertour start op 16 september – één dag na de release van het album. Voor het eerst zingt Trijntje Oosterhuis uitsluitend in haar eigen taal, als eerbetoon aan het Nederlandse lied. Zoals we van Trijntje gewend zijn, wordt ze op het podium bijgestaan door de beste muzikanten en zullen ze het repertoire geheel eigen maken.