Totaal vernieuwde Muzikantengids

Totaal vernieuwde Muzikantengids

Door de vele nieuwe (technologische) ontwikkelingen is het leven van muzikanten tegenwoordig spannender, maar ook verwarrender dan ooit. De geheel herschreven zesde editie van De Muzikantengids wil je helpen hierin duidelijkheid te krijgen. Zodat je de dingen kunt aanpakken die je muzikale loopbaan écht verder brengen.

Met de heerschappij van diensten als Spotify en YouTube, nieuwe exploitatievormen als toplines en co-writes en de vaak ingewikkelde regels voor zzp-ers, moet je als muzikant tegenwoordig van vele markten thuis zijn. Want hoe vind je online en offline de juiste plekken en mensen om je muziek de aandacht te geven die het verdient? En hoe hou je financieel alles op de rit? 

Bijbel
De Muzikantengids, die door Marco Roelofs van De Heideroosjes al eens omschreven werd als ‘De bijbel voor de popmuzikant’, wil je op weg helpen met alles wat je moet weten over digitale muziekdiensten, auteursrecht, subsidies en belastingen. De Muzikantengids geeft veel voorbeelden uit de praktijk en bevat een uitgebreide adressenlijst van mensen uit de ‘bizz’.
Dat de muzikantengids zeer gewaardeerd wordt door muzikanten, producers en dj’s, blijkt wel uit de 40.000 exemplaren die er van eerdere edities verkocht werden. 

Vernieuwd
Deze zesde editie is volledig geactualiseerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale muziekdiensten, auteursrecht, subsidies en belastingen. 
De nieuwe editie is ook bijzonder fraai vormgegeven en wordt daarmee met z’n 352 pagina’s helemaal een onmisbare en vooral ook toegankelijke tool voor elke muzikant, producer, zanger(es), rapper, dj, songschrijver en wie dan ook in de muziek werkzaam is. 

De auteur
Auteur Jan van der Plas is een door de wol geverfde muzikant die in de jaren negentig in de band Les Zazous speelde waarmee hij diverse albums maakte en uitgebreid tourde. Nu is hij onderdeel van de succesvolle kinderpop-act DD Company. Als journalist schreef hij voor bladen als Musicmaker en OOR en in 2009 ontving hij de Pop Media Prijs voor het boek en de tv-serie 50 Jaar Nederpop. Ook geeft hij regelmatig gastlessen aan de Rockacademie in Tilburg en het conservatorium van Haarlem. 

Jan van der Plas, De Muzikantengids, 6e geheel vernieuwde editie
BforBooks 2017
ISBN 978-94-91787-92-8

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen