Tokio Hotel in 013

Nadat de Duitse heren van Tokio Hotel elf minuten te laat het podium betreden op dinsdag 7 november 2017, is het tijd voor de show. Afgelopen maart was de band nog in een uitverkochte Paradiso en nu geven de mannen een concert in een zaal waar 3.000 man in past. Krijgt de band dit vol?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: nee, lang niet. Dit wordt meteen pijnlijk duidelijk als je de Main Stage van 013 binnenloopt. Een groot doek scheidt de zaal. De Main Stage is nog niet eens voor de helft gevuld. Maar de aanwezigen malen hier helemaal niet om.

Tokio Hotel fans bewijzen zich al jaren als een extreem loyale achterban. De meeste aanwezigen zijn al jaren diehardfan van de Duitsers. Deze show is de derde Nederlandse show tijdens de Dream Machine Tour. Dit houdt dan ook in dat het nu weer exact dezelfde show is als die we in Paradiso en Doornroosje zagen. Toch blijft een bepaalde groep fans naar dezelfde show komen, waaronder zelfs een hoop internationale fans.

Hetgeen ook bijna iedere keer hetzelfde is, is dat Tokio Hotel super klinkt! Tijdens het eerste nummer, “Something New”, heeft zanger Bill Kaulitz nog zijn masker voor. Je merkt heel sterk dat hij ditmaal moeite heeft om hiermee te zingen. Iedere ademhaling en ieder plopje hoor je heel goed. Maar verder valt er niets op aan te merken. Alles start exact op tijd, iedereen staat precies op het goede moment op de juiste plaats. Het klopt helemaal!

Het nummer “Black” zorgde bij een hele hoop vorige shows iedere keer weer voor gezeur bij de fans. Een bepaald deel van de fans zong het nummer in het Duits en de rest zong het, net zoals de band tijdens de show, in het Engels. Voordat “Black” ingezet wordt, geeft Bill aan dat hij wil dat de fans in het Engels zingen. Toch wordt er ook nu Engels en Duits in de zaal door elkaar gezongen.

Het meeste gegil komt tijdens de een-na-laatste track: “Durch den Monsun”. Met de Engelse variant van deze track brak Tokio Hotel jaren geleden door. Aan het aantal decibel van de fans te horen is dit het hoogtepunt van de hele avond.