Op 15 november komt de Britse band tindersticks met hun nieuwe album ‘No Treasure But Hope’. Ter ere van de release komt de band in mei 2020 voor een drietal concerten naar Nederland. Het zullen de eerste shows zijn sinds 2016 toen ze ons land voor het laatst aandeden rondom de release van hun studio-album ‘The Waiting Room’.

Met een gloednieuwe langspeler, die in november zal verschijnen en de titel ‘No treasure but hope’ heeft meegekregen, is de groep rond Stuart A. Staples volgend jaar mei te zien in Rotterdam, Utrecht en Groningen.

tindersticks is in 1992 opgericht. Staples, David Boulter en Neil Fraser zijn er vanaf het eerste uur bij en later versterkt door Dan McKinna en Earl Harvin Jr. Intussen is hun oeuvre tien albums en acht filmsoundtracks rijk en zijn ze talloze samenwerkingen aangegaan met orkesten, gastmuzikanten, vocalisten waaronder Lhasa de Sela, Mart Margaret O’Hara en Isabella Rossellini.

Typerend voor het onderscheidende geluid van tindersticks zijn de opvallende bariton stem van Staples, waardoor de teksten op hartstochtelijke wijze worden voorgedragen en de meeslepende, sfeervolle en melancholische muzikale uitvoering van het geheel.

1 mei, Rotterdam, De Doelen2 mei, Utrecht, Tivoli Vredenburg3 mei, Groningen, De Oosterpoort