Tien covers en tributes ter ere van Chester Bennington

Het is ondertussen alweer ruim drie weken geleden dat de frontman van Linkin Park, Chester Bennington, overleed. Bennington besloot uit het leven te stappen en liet zijn vrouw en zes kinderen achter. Veel artiesten hebben zich geuit over de band die zij met Linkin Park en Chester Bennington hebben. Daarnaast hebben veel artiesten een tribute aan de overleden zanger gebracht door middel van een cover. Hieronder vind je een kleine verzameling van de verschillende covers die online zijn verschenen.

Matthew Heafy – “One More Light
Trivium zanger en gitarist, Matthew Heafy, heeft een akoestische cover uitgebracht van één van de nieuwe tracks van Linkin Park: “One More Light”, afkomstig van het gelijknamige album.

Sylar – “Points of Authority
Sylar nam een cover op van de track “Points of Authority“, afkomstig van het album “Hybrid Theory” uit 2000. De opbrengsten van deze cover worden volledig gedoneerd aan het National Alliance On Mental Illness instituut.

Periphery – “Shadow of the Day
Vocalist Spencer Sotelo en drummer Matt Halpern van Periphery zijn samen met producer Taylor Larson de studio ingedoken om een cover op te nemen van Linkin Park’s “Shadow of the Day“. De originele track is terug te vinden op het album “Minutes To Midnight“.

Motionless In White – “One Step Closer
Tijdens de show in Corpus Christi, Texas, coverde Motionless In White het nummer “One Step Closer“. Het optreden vond plaats één dag na het overlijden van Bennington.

Domtoren – “What I’ve Done” en “Numb
Op 29 juli speelde de Domtoren in Utrecht twee hits van Linkin Park ter ere van Chester Bennington: “What I’ve Done” en “Numb“. De tracks werden gespeeld door Malgosia Fiebig, de stadscarillonneur van Utrecht.

Alex Terrible – “In the End
De frontman van Slaughter To Prevail, Alex Terrible, coverde met zijn Russian Hate Project de hitsingle “In the End” van Linkin Park als een tribute aan de zanger.

Coldplay – “Crawling
De frontman van Coldplay, Chris Martin, kroop tijdens één van hun shows achter de piano. De zanger vertelde dat ze eens in de zoveel tijd een cover spelen en ditmaal speelden de heren de track “Crawling“. Ook gaf de zanger aan dat het misschien niet geweldig klinkt, maar dat het met de juiste bedoelingen is gedaan. Chris Martin draagt de track op aan iedereen die iemand mist en de hele gemeenschap van muzikanten.

Stone Sour – “Through Glass
De frontman van Stone Sour, Corey Taylor, kondigde tijdens zijn show op 20 juli 2017 aan de track “Through Glass” op te dragen aan Chester Bennington. Met een brekende stem vertelt Taylor dat “Through Glass” één van Chester’s favoriete tracks was.

Imagine Dragons – “Rise Up
Tijdens de show van Imagine Dragons op 21 juli 2017 houdt zanger Dan Reynolds een kleine speech over het overlijden van Chester. Tevens spreekt de zanger zijn dank uit aan hem en Linkin Park voor wat zij hebben gedaan voor de muziekwereld. De band draagt de track “Rise Up” op aan Chester.

Toni Cornell & One Republic – “Hallelujah
Twee maanden voor het overlijden van Bennington, pleegde zijn goede vriend Chris Cornell zelfmoord. Ter ere van het overlijden van deze twee muzikanten hebben Chris Cornell’s dochter Toni Cornell en OneRepublic samen de track “Hallelujah” gespeeld.

Ook wij van Smash Press stonden stil bij het onverwachte en heftige nieuws. Wij eerden Bennington in een artikel, dat je hier kunt lezen.

Kamp je zelf met depressie of zelfmoordgedachten? Zoek hulp! Er zijn mensen die van je houden, je kunnen helpen en er voor je zijn.