Britse rockband The Amazons is aangekondigd als support bij Thirty Seconds To Mars. Samen staan ze op dinsdag 6 augustus op de iconische NDSM-werf te Amsterdam tijdens de eerste editie van openluchtconcertreeks City Sounds. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

The AmazonsIn 2017 werd The Amazons uitgeroepen tot een van dé grote doorbraakacts, en genoten ze vanzelfsprekend van veel airplay in zowel thuisland als op internationaal vlak. Opzwepende songs als ‘Black Magic’ en ‘In My Mind’ schopten het zelfs tot 3FM Megahit. The Amazons staat bekend om een heavy, blousy sound en laten zich onder andere inspireren door Arctic Monkeys, Wolf Alice, en Jerry Lee Lewis. De band staat deze zomer verder op The Great Escape, Radio 1’s Big Weekend, Reading en Leeds in Engeland. Hun tweede album Future Dust komt op 24 mei uit, waarvan de single ‘Mother’ in maart uitkwam en met name in het Verenigd Koninkrijk met veel enthousiasme werd ontvangen.

Thirty Seconds To MarsThirty Seconds To Mars is één van de populairste rockbands van de laatste twintig jaar. De band rond de broers Jared en Shannon Leto bracht vorig jaar hun vijfde album America uit, met daarop onder meer de hits ‘Walk On Water’, ‘Dangerous Night’ en ‘Rescue Me’. De rockband uit Los Angeles verkocht miljoenen albums, scoorde talloze hits en staat bekend om hun spetterende optredens. Vorig jaar stond de band nog in de Ziggo Dome, deze zomer keren ze terug voor een groot openluchtconcert.

City SoundsNa ruim tien jaar afwezigheid zijn hiermee grootschalige openluchtconcerten weer terug in Amsterdam. Met de concertreeks City Sounds brengt concertorganisator Friendly Fire zomerse optredens in de buitenlucht terug in Amsterdam naar de NDSM-werf. De voormalige scheepswerf aan het IJ voelt grootstedelijk en uniek, doch intiem. De Amerikaanse band Thirty Seconds To Mars is de perfecte band voor een unieke show in de openlucht, terwijl de zon langzaam ondergaat met de skyline van Amsterdam op de achtergrond. Dat is City Sounds! Verder staan ook Jessie J en James Bay plus supports op het City Sounds programma.