The Covenant – The Story of Bloody Stupid Cash, part 3 of 3: Into Her Arms

The Covenant timmert al bijna 30 jaar aan de weg. Ondanks dat lukt het de band niet om door te breken. In 2013 kwamen de eerste twee delen van een drieluik aan albums uit. Vier jaar later is het tijd voor de voltooiing van de trilogie en komt de band met “The Story of Bloody Stupid Cash, part 3 of 3: Into Her Arms“. Nu is het de vraag wat te verwachten van “de beste 500 euro-band van Europa”.

Impossible Human Being” is een prettige ballad met een neerslachtige tekst. Hierna brengen de Amsterdammers “Getaway Car” ten gehore. Wat opvalt, is dat de uitspraak van de Engelse teksten nogal Nederlands is. Het klinkt daarnaast soms als een kakofonie van geluiden, er gebeurt te veel tegelijkertijd. Het intro van “End of Summer” klinkt als het intro van “Faith” van George Michael. De track is uiteindelijk best fijn en zou het goed doen rond een kampvuur tijdens een Amerikaanse roadtrip.

Na het horen van “Get Me Offline” moet gezegd worden dat de rustige nummers op de plaat de betere songs zijn. Het harde en ruige slot van de track is een goede toevoeging. Dezelfde gedachte overheerst bij “No Ordinary Guy/Dead Moon Rising“. De ballads zijn goed, maar als The Covenant de hardere kant op gaat, klinkt het net niet ruig genoeg. Afsluiter “The Basement” is een heerlijke rock-‘n’-roll ballad. Een goede manier om het album af te sluiten.

The Story of Bloody Stupid Cash, part 3 of 3: Into Her Arms” laat je achter met een mix aan emoties. Er zijn meerdere hoogtepunten. Zoals eerder gezegd zijn de ballads erg fijn. Maar op momenten klinkt The Covenant niet als een band die al sinds 1988 bestaat, maar eerder als een band die net begonnen is. Dit is jammer, want Nederland zou een eigen Triggerfinger wel kunnen gebruiken.

Beoordeling: 6/10
Releasedatum: 7 oktober 2017

Label: Eigen beheer