The Common Linnets geven op zaterdag 15 juli een concert in het Amsterdamse Bostheater. De band bestaande uit Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby is de zevende act die wordt aangekondigd voor Live At 2016. Eerder werden de openluchtconcerten van Candi Staton, Sharon Jones & The Dap-Kings, Kovacs, Maaike Ouboter, Neil Finn en Nahko and Medicine for the People aangekondigd.

Met ‘Calm After The Storm’ veroverden The Common Linnets in één klap de harten van miljoenen tv-kijkers. Het a-typische Songfestivalnummer won op een haar na de competitie en leverde band een uiterst succesvol internationaal debuut op, geliefd en gekocht door honderdduizenden Europeanen. De single bereikte de #1 positie in maar liefst 14 landen. Tweede album ‘II’ kwam vorig jaar op #1 binnen in de albumlijsten, waarna The Common Linnets alle Nederlandse clubs vol speelden. Op ‘II’ gaat de band verder de diepte in, van intieme akoestische songs tot een krachtigere rocksound. Een geluid dat ze deze zomer naar alle grote Nederlandse festivalweides brengen, maar extra goed tot z’n recht komt in de bijzondere intieme setting van het Amsterdamse Bostheater.

TicketinfoKaarten voor het optreden van The Common Linnets op vrijdag 15 juli kosten €35 excl. servicekosten. De kaartverkoop start zaterdag 2 april om 10:00 uur via LiveAtAmsterdamseBos.nl en Eventim.nl.