De Amerikaanse indierock band The Breeders komt naar Nederland. Het viertal, dat met hun charmante en speelse songs een medebepalende rol heeft gespeeld in de ninetees sound, geeft op 22 oktober een eenmalig concert in de Melkweg. Deze show valt samen met een kersverse single die een week eerder zal verschijnen.

The Breeders wordt in 1988 opgericht door Kim Deal (Pixies), Tanya Donelly (Throwing Muses), Josephine Wiggs (The Perfect Disaster) en Britt Walford (Slint) en geldt aanvankelijk vooral als een side project van de dames. Hun debuutalbum Pod komt in 1990 uit en wordt enthousiast onthaalt door de pers. Ze worden de Indie Supergroup genoemd.

In de jaren die volgen breekt een onstuimige periode aan met personeelswisselingen en tussentijdse pauzes tot gevolg. De band blijft hoe dan ook actief en brengt in 2002 ‘Title TK’ en in 2008 ‘Mountain Battles’ uit. In 2013 komt The Breeders terug in nagenoeg originele bezetting ter gelegenheid van het twintigjarige jubileum van ‘Last Splash’ dat opnieuw wordt uitgebracht en aanleiding is voor een acht maanden durende, uitverkochte wereldtour.

The BreedersMelkweg AmsterdamZondag 22 oktoberVoorverkoop start op donderdag 6 juli