De gouden tijden van Sun Records komen weer tot leven in de theatervoorstelling Sun Records – The Concert. Deze zeer authentiek geproduceerde voorstelling mag zich dan ook presenteren als de enige productie ter wereld met de officiële toestemming vanuit Sun Records, Memphis, Tennessee. Een jonge en getalenteerde cast speelt alle grote artiesten van Sun Records en bijbehorende wereldhits passeren de revue. Sun Records – The Concert gaat op 8 januari, de geboortedag van Elvis Presley, in première in het Stadstheater in Zoetermeer. Vervolgens zal de voorstelling tot 21 februari reizen langs verschillende theaters in Nederland.

Het verhaalDe ‘Memphis Recording Service’ oftewel Sun Studio uit Memphis, Tennessee wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-‘n-roll en hedendaagse muziek. Onder de bezielende leiding van oprichter en eigenaar Sam Philips wist deze kleine studio met platenlabel zich wereldwijde faam te vergaren. Sam trok zich niets aan van de apartheid in Amerika en was wild van de overwegend donkere ‘rhythm & blues’. Hij was op zoek naar vernieuwing in de muziek en nam veelal artiesten op die buiten Memphis werden geboycot door de mainstream radiostations en platenwinkels. Philips hield vol en mag zich daardoor de ontdekker noemen van heel veel muzikale grootheden, waaronder B.B. King, Howling Wolf, Carl Perkins, Johnny Cash, Rufus Thomas, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley.

Praktische informatieSun Records – The Concert gaat op 8 januari in première in het Stadstheater in Zoetermeer en is daarna tot en met 21 februari te zien in verschillende Nederlandse theaters. Voor meer informatie en de volledige speellijst kijkt u hier.