Voor het eerst in veertien jaar brengen de arenarockers van Styx een album met nieuw materiaal uit. The Mission verschijnt op 16 juni en het nummer Gone Gone Gone kun je hieronder alvast beluisteren.

The Mission is het eerste Styx-album met volledig nieuw materiaal sinds Cyclorama uit 2003. Twee jaar later verscheen nog wel Big Bang Theory, waarop de band songs van onder anderen Jimi Hendrix, Jethro Tull, The Who en Crosby, Stills, Nash & Young coverde. De mannen pakten het voor het komende werkstuk ambitieus aan: The Mission is een conceptalbum met een sciencefictionverhaal dat zich afspeelt in het jaar 2033, over de bandleden van Styx die een ruimtevoertuig met de naam Khedive bemannen en op weg zijn naar Mars.

Zanger/gitarist Tommy Shaw is blij met het resultaat: “Ik kon niet trotser zijn. Het is ons meest gedurfde en emblematische album sinds Pieces Of Eight uit 1978.” Styx bestaat anno 2017 verder uit gitarist/zanger James Young, toetsenist/zanger Lawrence Gowan, drummer Todd Sucherman en bassisten Ricky Phillips en Chuck Panozzo. De komende maanden toeren de Amerikanen met REO Speedwagon en ex-Eagle Don Felder. Optredens in Nederland zijn (nog) niet aangekondigd.

Het nummer Gone Gone Gone kun je hieronder alvast beluisteren. Bekijk ook onze lijst met de tien beste songs van Styx.