Dour Festival in België heeft niemand minder dan Stormzy aangekondigd als een van de grotere artiesten op het festival. Vrijdag 17 juli zal de Britse rapper op het podium staan in het Waalse Dour.

In 2015 ontdekte de muziekwereld Stormzy met veel enthousiasme en noemde hem “Een van de meest veelbelovende artiesten van zijn generatie”. In minder dan vijf jaar tijd is deze beschrijving al verouderd. Stormzy is intussen uitgegroeid tot een van de toppers van zijn generatie, tot ver buiten het artistieke domein.

Op slechts 26-jarige leeftijd stond Stormzy, wiens echte naam Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Jr is, op de voorpagina van Time Magazine die opgedragen werd aan de hoofdrolspelers van de nieuwe generatie, zoals Greta Thunberg en de Spaanse artieste Rosalía. Van prins van de street tot koning van de grime en rolmodel voor een hele generatie: Stormzy heeft zichzelf gevestigd als een onontkoombare artiest.

Debuutalbum ‘Gang Signs & Prayer’ kwam in 2017 uit, gevolgd door ‘Heavy Is the Head’ in 2019. Hij bracht zo’n 15 singles uit, waarvan ‘Own It’ in 2019 samen met Ed Sheeran en Burna Boy het meeste succes had in ons land. Ook scoorde hij aardig alsa gast van Ed Sheeren op diens ‘Take Me Back to London’, van Sheeran’s laatste album ‘No. 6 Collaborations Project’.

Dour Festival vind plaats op 15 tm 19 juli 2020 in Dour. Op het festival staan naast Stormzy namen als Sven Väth, Chronixx, Angèle en A$AP Rocky.