Stergitaristen tijdens de Sena Performers European Guitar Week

Stergitaristen tijdens de Sena Performers European Guitar Week

Een concert van Joe Bonamassa na ontvangst van de Sena Performers European Guitar Award, een ode aan de gitaar van Jett Rebel tijdens Jett Rebel’s Guitar Night, clinics van bekende Nederlandse gitaristen: dit maakt allemaal deel uit van de Sena Performers European Guitar Week die van 17 t/m 21 mei in Bergen op Zoom gehouden wordt.

“Vorig jaar stond de Guitar Week nog in de kinderschoenen maar deze editie pakken we groter uit. We hebben echt een aantal geweldige clinics en prachtige optredens. En natuurlijk is het werkelijk fantastisch dat Jett Rebel een volstrekt speciaal programma in elkaar zal draaien waarbij hij een aantal bekende gitaristen zal uitnodigen”, aldus Jean-Paul Heck die de programmering van zowel de Guitar Week als de Sena Performers European Guitar Award deed. 

Jett Rebell zal donderdag 18 mei een speciaal concert geven waarin hij een ode brengt aan de gitaarmuziek. Hij komt hiervoor met zijn eigen band en een aantal gitaargasten naar Gebouw-T in Bergen op Zoom voor een exclusief optreden met songs die hij speciaal voor deze gelegenheid uitkoos.

Maar het programma, dat 17 mei van start gaat en t/m 21 mei duurt, de dag waarop Joe Bonamassa de Sena Performers European Guitar Award uitgereikt krijgt, biedt nog veel meer.

Onder meer Angelo de Rijke (Guus Meeuwis), Ramon Huijbregs en Kees Lewiszong (Navarone) en Jack Pisters (Anouk) geven tijdens de Guitar Week clinics. Ook treden er in de stad jonge bands van het Amsterdams conservatorium op en spelen onder meer Yori Swart, flamenco-gitarist Edsart Udo de Haes en Midas op openbare plekken in Bergen op Zoom.

Zondagmiddag vinden er Beer Crate Sessions plaats, waar bekende Nederlandse gitaristen zoals Ad Vandenberg, Jan Akkerman, Jett Rebel en velen anderen aan deelnemen.

Tijdens de uitreiking van de Sena Performers European Guitar Award speelt er een indrukwekkende rij artiesten. Jett Rebel, voormalig winnaar Jan Akkerman, Danny Vera,  Leendert Haaksma, de befaamde akoestische flamenco-grootmeester Eric Vaarzon Morel, rockzangeres Anneke van Giersbergen en de Nederlandse rockband Navarone zullen speciale songs spelen voor winnaar Joe Bonamassa. Bonamassa zelf zal met een aantal Nederlandse topmuzikanten een kort maar exclusief concert geven.

Kaartverkoop en aanmelden voor de gitaarclinics en de Beer Crate Sessions via www.sega-award.com en www.gebouw-t.nl

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen