Guns N’ Roses is (min of meer) herenigd voor de huidige Not In This Lifetime Tour, maar wie hoopt op een nieuw album van de groep in die samenstelling wordt waarschijnlijk teleurgesteld. Slash lijkt in plaats daarvan bezig te zijn met een opvolger van zijn soloplaat World On Fire.

De Vlaamse Arlett Vereecke, die ooit de PR deed voor Guns N’ Roses, zei begin vorig jaar nog tegen het Britse Classic Rock Magazine er zeker van te zijn dat de band aan nieuw materiaal werkte. “Ik weet dat ze aan het opnemen zijn”, wist ze te vertellen. “Ze zijn absoluut iets aan het doen in de studio. Axl is er nog niet geweest, maar Slash wel en het is bedoeld voor Guns N’ Roses en niets anders.”

Dat laatste lijkt nu toch een beetje twijfelachtig. Onlangs doken foto’s op waarop te zien was dat Slash inderdaad in een studio aan het opnemen was, maar het materiaal lijkt eerder bedoeld te zijn voor een nieuwe soloplaat. Wederom zal Myles Kennedy van Alter Bridge daarop de zang verzorgen, vertelt Mark Tremonti, de gitarist van die band, aan Rock Antenne: “We toeren het hele jaar met Alter Bridge en volgend jaar gaat iedereen zijn eigen weg. Ik maak weer een Tremonti-plaat en ik weet dat Slash al begonnen is met het opnemen van nieuwe muziek, en Myles moet daar weer op zingen.”

Het vorige album World On Fire verscheen in september 2014 onder de naam Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators. Wanneer de opvolger verwacht wordt, is nog niet bekend.