Seether – Poison the Parish

In 2002 brak de Zuid-Afrikaanse band Seether door met de plaat “Disclaimer“. Sindsdien leverde de band, met zijn kenmerkende metal-meets-grunge-sound, nog eens vijf iconische langspelers. Seether belooft zijn fans op de zevende plaat, “Poison the Parish”, terug te keren naar zijn duistere en agressieve sound.

Zo bijna halverwege de plaat wordt het weer hoog tijd voor wat pit. Dat komt er in de vorm van de single “Let You Down”. De krachtige vibe in dit nummer doet alles op zijn grondvesten schudden. Je kan het niet laten om met je hoofd mee te knikken en met je voet op het aanstekelijke ritme mee te tikken. Elke zanglijn en elk aangeslagen akkoord klopt. “Let You Down” steekt tot dusver met kop en schouders boven de andere tracks uit.

Je bent helemaal opgefokt, je zit lekker in het ritme. Het is dan ook een teleurstelling dat Seether er na deze knaller voor kiest om verder te gaan met een set rustigere tracks. Zo is “Against the Wall” een prachtige track, maar staat compleet op de verkeerde plek. De ballad had veel beter qua plek kunnen wisselen met “Nothing Left“, een track die uit zijn voegen barst van agressie en energie. De plaat werkt daarna naar het einde toe en sluit af met het fenomenale “Sell My Soul”. Het gaat hier wederom om een ballad, maar deze keer grijpt hij je van begin tot eind bij je strot.

Beoordeling: 8/10
Releasedatum: 12 mei 2017
Label: Concord Bicyle Music