Schrijf je in voor Open dag SAE Audio Production

Schrijf je in voor Open dag SAE Audio Production

Op 18 september start bij SAE Institute Amsterdam de Audio Production opleiding. Als je overweegt die opleiding te gaan doen, fulltime of part-time, is het natuurlijk heel zinvol de Open Dag te bezoeken, zaterdag 26 augustus tussen één uur en half zes.

Ooit begonnen in Sydney zijn er anno 2016 maar liefst 54 campussen in 28 landen, waaronder 3 in de Benelux: Amsterdam, Rotterdam en Brussel. SAE begon als School of Audio Engineering, maar heeft haar opleidingenpakket enorm uitgebreid. Voor muzikanten blijven de audiocursussen natuurlijk key! 

Opleiding Audio Production start 18 september
De opleiding Audio Production kan je zowel full time als part time volgen. Je kan twee soorten degrees behalen:
 
* Audio Production Diploma: 1 jaar fulltime of twee jaar part-time

Deze opleiding leidt je op tot een job in muziekproductie, postproductie voor film of tv, live sound, radio broadcasting, sound design, game sound en elk ander gebied in de audio-industrie. 
De elementen die aan bod komen in de Engelstalige opleiding: Principles of Sound and Audio Practice, Signal Flow and Processing, Multimedia Sound, Advanced Audio Production, alles gericht op een goede combinatie van theorie en praktijk.

Drie studio’s
In het SAE Institure Amsterdam werk je in drie Audio Production Studios, die zijn uitgerust met een Avid S6 Controller, een Audient ASP8024 Console en een SSL 6023E. De praktijkruimtes zijn uitgerust metal van workstations met Audient ASP8024 Console, AWS900 Analogue Station en Behringer X32 Digital Mixer en PA System.

Dave Clarke
Op Dancefair-Musicfair organiseerde SAE al een masterclass met hem, nu heeft het opleidinginstituut Dave Clarke ook als vaste docent ingelijfd. Hij zal bij de Audio Production opleiding les gaan geven, het vaste docenteam versterkend.

Dave Clarke wordt wel de Baron of Techno genoemd. Met zijn 30 jaar ervaring is hij een ware EDM-pionier. Grijp je kans om les te krijgen van deze wereldwijd gerespecteerde artiest.


Masterclasses
Alle SAE studenten hebben priority toegang tot de masterclasses met prominenten in de muziekindustrie. Rammstein Producer Jacob Hellner bezocht SAE eerder dit jaar en gaf een interview aan SAE.

 

Open Dag zaterdag 26 augustus in Amsterdam
Als je overweegt de Audio Production opleiding te volgen kun je op de Open Dag op zaterdag 26 augustus alle informatie inwinnen, natuurlijk ook over alle andere opleidingen die er gegeven worden. Tijdens de Open Dag krijg je een tour over de campus, kan je afdelingshoofden en studenten ontmoeten, en de studio’s bewonderen, uitgerust met de Avid S6 controller, de Vintage Studio SSL 6000, HDX Pro Tools en UAD Octacore.

zaterdag 26 augustus, 13.00-17.30 uur
SAE Institute
Johan van Hasseltweg 31
1021 KN Amsterdam

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen