Op vrijdag 6 november brengt Sam Smith ‘In The Lonely Hour: The Drowning Shadows Edition’ uit. Aan deze uitgebreide versie van zijn debuut zijn een aantal nieuwe en exclusieve tracks toegevoegd. Een van die nieuwe nummers is ‘Drowning Shadows’, een sobere, hartverscheurende ballad die mede werd geschreven door Fraser T. Smith en geproduceerd werd door Jimmy Napes en Steve Fitzmaurice. De uitgebreide editie bevat ook covers van Amy Winehouse’ ‘Love Is A Losing Game’ en ‘How Will I Know’ van Whitney Houston. Daarnaast zijn de ee rder uitgebrachte samenwerkingen met A$AP Rocky, Mary J Blige en John Legend ook op deze editie gebundeld.

Met de heruitgave van ‘In The Lonely Hour’ kan de Britse zanger terugkijken op een zeer succesvolle periode, waarin hij meer dan negen miljoen exemplaren verkocht van zijn debuutalbum (dat al 71 weken onafgebroken in de top 35 van de Nederlandse albumchart staat), vier nummer 1-hits had in Groot-Brittannië en vier Grammy’s plus drie BRIT Awards won.

Daarnaast is zijn James Bond-nummer ‘Writing’s On The Wall’ vrijdag op nummer 1 binnengekomen in de Britse hitlijst. De bijbehorende videoclip ging vannacht in première.