Op 1 november brengt Ruben Hoeke met zijn band het nieuwe studio-album ‘All Saints’ uit. Het is na ‘Sonic Revolver’ (2016), ‘Legacy’ (2017) en ’25 Live’ (2018) het vierde album met Ruben dat verschijnt via Butler Records (Bertus Distributie). De release zal worden vooraf gegaan door twee singles en worden opgevolgd met meerdere albumpresentatieshows door het gehele land.

Na zijn 25-jarige podiumjubileum in 2018 kijkt Ruben weer vooruit en is bezig met meerdere projecten. Het eerste tast- en hoorbare resultaat is het nieuwe studio-album ‘All Saints’. Samen met zijn broer en drummer Eric Hoeke, bassist Mike Kamp en zanger/tekstschrijver Lucas Pruim wordt de stevige lijn van voorganger ‘Sonic Revolver’ doorgezet, maar niet zonder merkbare groei. Met nog hechter samenspel en nog sterkere songwriting worden de Blues-Rock clichés vermeden en krijgt de luisteraar ferme Hard Rock naar overheerlijk Van Halen recept en smaakvolle ballads toegediend.

Als ultieme dessert eindigt het album met een opzienbarende cover van U2’s ‘Love Is Blindness’ waarin eens te meer duidelijk wordt waarom Ruben bekend staat als één van de beste gitaristen van Nederland. Het kenmerkende daarbij is dat de pakkende riffs en flitsende scheursolo’s nimmer de songs in de weg zitten, maar ze juist naar een hoger plan tillen.

In Ruben’s eigen woorden: “Na ‘Sonic Revolver’ (2016) en het dubbel live album ’25 Live’ (2018), werd het tijd om iets nieuws te maken, wat heeft geresulteerd in dit album ‘All Saints’. Muzikaal beviel de richting die ‘Sonic Revolver’ op ging mij zeer. Door de vele live shows zijn we echter als band gegroeid en dat hoor je op terug op dit album. gedurende de zomer van 2018 begon ik met het schrijven van nieuwe songs en legde die voor aan Lucas, die er zijn teksten en zanglijnen aan toe voegde. Nog datzelfde jaar knalden we ze door de oefenruimte en in februari 2019 begonnen de opnames in de Captain Hook Studio.

Na drie weken stond alles er op wat gezien de hedendaagse standaard lekker snel is. Toen vriend en artworker Jan Blaauw tijdens het opnameproces vroeg hoe het album ging heten, moest ik daar nog over nadenken maar al snel viel mijn blik op een beeld met de tekst All Saints. Dat leek mij meteen een goede albumtitel omdat het niet alleen perfect onze persoonlijkheden verwoord (dit is een grap…), maar ik vond het ook prima bij de teksten passen. Aldus drie weken waarin ik mijn vingers vol blaren speelde, Eric zijn drumkit vernielde, Mike haast werd gewurgd door zijn snaren en Lucas bijna zijn stembanden scheurde en uiteindelijk na de laatste noten om 7:30 ’s ochtends de studio verliet. Was het het allemaal waard? Voor ons zeer zeker! We hopen dat alle ‘sinners and saints’ evenveel plezier aan dit album gaan beleven als wij hadden met het maken er van. Bless you all, folks!”

Albumpresentatie shows:3 nov – Het Poortershoes, Groningen9 nov – Beauforthuis, Austerlitz16 nov – Zaantheater, Zaandam17 nov – North Sea Venue, Zaandam (ft. Jan Akkerman)19 nov – Xinix!, Nieuwendijk23 nov – De Noot, Hoogland24 nov – Schuttershof, Middelburg7 dec – Manifesto, Hoorn 22 dec – Wilhelmina, Eindhoven28 dec – Bierhuys, Woerden