Royal Republic tovert Effenaar om naar een groot dansfeest

Het is een regenachtige vrijdag, maar in de Eindhovense Effenaar lijkt het weekend goed te beginnen. Op 1 november staat namelijk de verplaatste show van Royal Republic op het programma. Weten de heren het wachten waard te maken?

Om 20:15 wordt de avond geopend door het Duitse viertal van Blackout Problems. En hoe! De set begint met “How Are You Doing“. Vanaf dat eerste moment staan de mannen vol enthousiasme op het podium. Gitarist Moritz Hammrich en bassist Marcus Schwarzbach lijken geen moment stil te staan, terwijl drummer Michael Dreilich flink op de cymbals slaat. Frontman Mario Radetzky heeft ook zijn eigen aanpak. Tijdens het eerste nummer vraagt hij het publiek naar voren te komen. Geen gehoor. Hij besluit het heft in eigen handen te nemen: met gitaar en microfoon gaat hij in het midden van de zaal staan spelen. Toch blijft het publiek wat kalm en er wordt amper meegeklapt. Halverwege de set probeert Radetzky het opnieuw en met succes: dat moment is de keerzijde van de set en het publiek lijkt eindelijk wakker. Er wordt gesprongen, de armen gaan de lucht in en de zaal vult zich langzaam met knikkende hoofdjes. Blackout Problems zet een lekkere, energieke show neer. Misschien was dit niet helemaal het juiste publiek, maar deze band zit vol potentie!

Lakschoenen, vlinderdassen en blauwe glitterjasjes: Royal Repulic is op het podium gearriveerd. De set wordt direct gestart met de single “Fireman & Dancer” van het meest recente album “Club Majesty“. Het tempo zit er direct lekker in, dit wordt een avond dansen!

Het entertainment- en showgehalte ligt hoog vanavond. Tijdens het vierde nummer, “Undercover“, haalt frontman Adam Grahn de eerst truc al uit de doos. Hij hyped het publiek helemaal op terwijl hij doet alsof hij zijn gitaar naar de roadie wilt gooien. Nog een stapje naar achteren. En nog een. Nog eentje dan? Het publiek wordt wild en de gitaar vliegt uiteindelijk het hele podium over. En er zijn meer van deze momenten ingebouwd. Want drummer Per Andreasson besluit in diezelfde track met zijn benen over elkaar op de basdrum even achteruit te gaan zitten, terwijl zijn handen de beat doorspelen. Simpele showelementen die zeker gewaardeerd worden.

Dat het sowieso voornamelijk om show gaat, bewijzen niet alleen de outfits en acties, maar ook de apparatuur die op het podium staat. Royal Republic heeft een enorm spektakel aan lichten meegenomen en het is echt een meerwaarde voor de set. De lichten zijn perfect afgestemd op de beats en trucjes van de band. Dit maakt het helemaal af!

Tegen het einde van de set wordt nog even een fan het podium opgehaald die een stukje gitaar mee mag spelen. Uiteindelijk wordt er afgesloten met “Baby“. De mannen van Royal Republic hebben vanavond alle truken uit de doos gehaald en wisten de Effenaar om te toveren tot een groot dansfeest. Wat een heerlijke show was dit!

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp: