Royal Blood – How Did We Get So Dark?

De plaat opent al episch met titeltrack “How Did We Get So Dark?“. Je wordt getackeld door een fijn drumritme en heerlijk ruige baspartijen. Daarna zuigen de vocals je verder het nummer in. De openingsriff zit door de hele song verweven. Hoe langer je er naar blijft luisteren, hoe meer je je verbaast dat het muzikale gedeelte slechts bestaat uit bas en drums. Wat kunnen deze gasten rocken met zijn tweeën. Ge-wel-dig!

Het is dan ook ongelofelijk dat na een half uurtje al de laatste track aanbreekt. Maar “Sleep” is gelukkig een fenomenale uitsmijter. Het trage, heerlijke ritme en de viezige vibe maken dit toch echt wel een hoogtepunt. Het beste is daarmee voor het laatst bewaard, hoewel het kwaliteitsverschil met de rest van de plaat niet noemenswaardig is. Tevens is de afsluiter de langste van de plaat, waardoor je vier minuten lang kippenvel hebt en daarna doodleuk weer op repeat drukt.

Royal Blood flikt het onmogelijke. De band zet een kraker van een plaat neer, terwijl de verwachtingen verpletterend moeten zijn. Elke track steekt goed in elkaar en op geen enkel moment verveelt “How Did We Get So Dark?“. Bovendien vraag je je de hele plaat af of deze muur van geluid echt geproduceerd kan worden door slechts twee mensen. Het rockt en swingt namelijk aan alle kanten. De plaat is dan ook 34 minuten puur genot. De enige smet is dat er slecht tien tracks op staan. We want more! We want more!

Beoordeling: 9,5/10
Releasedatum: 16 juni 2017
Label: Warner Bros Records