Roger Waters heeft onverwacht bekend gemaakt dat hij in 2016 op wereldtournee wil gaan. Voor zijn eerste live optreden sinds zijn Wall tournee in 2013 speelde hij tijdens het in juli gehouden Newport Folk Festival een volledig akoestische set met met zowel Pink Floyd tracks alsmede oud en nieuw solo materiaal. Buiten dat zou hij ook bezig zijn met het schrijven van zijn memoires.

Een film die gemaakt is tijdens Roger Waters’ ‘Wall’ tournee gaat op 29 september wereldwijd in diverse bioscopen in premiére. De film had vorig jaar haar debuut tijdens het Toronto Film Festival. De film bevat opnames van Water’s drie jaar durende solo tournee, gedurende de concerten bracht hij het album ‘The Wall’ volledig ten gehore. Ook zie je behind-the-scenes opnames van Waters terwijl hij bezig is om zijn eigen familiegeschiedenis gedurende de 1e en 2e Wereldoorlog te verkennen.

Roger Waters is zelf serieus aangaande de film: ”I hope these world wide screenings this coming 29th September will be a good opportunity to remember, not just our fallen loved ones, but all the other guys fallen loved ones. Ashes and diamonds foe and friend we were all equal in the end.”