Na Smell The Roses heeft Roger Waters weer een nieuwe track van zijn komende album uitgebracht: Déjà Vu. De voormalige Pink Floyd-bassist speelde het nummer gisteren ook in het Amerikaanse televisieprogramma The Late Show.

Net als Smell The Roses staat Déjà Vu op het nieuwe album Is This The Life We Really Want?, dat op 2 juni verschijnt. Het is voor het eerst in 25 jaar dat de zanger/bassist met een soloplaat komt en ditmaal werkte hij samen met producer Nigel Godrich, bekend van zijn langdurige samenwerking met de band Radiohead. Verder speelden bassist Guy Seyffert, gitarist/toetsenist Jonathan Wilson, drummer Joey Waronker en toetsenisten Roger Manning en Lee Pardini mee op Waters’ langverwachte opvolger van Amused To Death (1992).

De komende tijd treedt Waters ook veel op om zijn nieuwe album te promoten. Of de Us + Them Tour de rocklegende ook naar Nederland brengt, is nog niet bekend. Over deze concertreeks vertelde hij eerder dit jaar aan Rolling Stone dat de setlists voor een belangrijk deel uit Pink Floyd-materiaal zullen bestaan, aangevuld met werk van Is This The Life We Really Want? en een aantal eerdere hoogtepunten uit zijn solocarrière.

Beluister Déjà Vu en de live-uitvoering van hetzelfde nummer in The Late Show hieronder.