De Amerikaanse alternatieve rockband Weezer keert terug naar Nederland. De groep rondom frontman Rivers Cuomo komt dit jaar met een nieuw album en dat brengt ze op zaterdag 21 oktober naar 013 te Tilburg voor een exclusieve Nederlandse show. Het is pas de tweede show in Nederland in 16 jaar.

Weezer is nog steeds een unieke entiteit in de rockwereld. Rivers Cuomo, het brein achter de band, grossiert in nerdy en sociaal vervreemdende teksten, die gortdroog gebracht worden over scherpe popliedjes met vaak zwaar afgestelde gitaren. Hoewel Weezer nooit grote hits heeft gehad in Nederland, liggen nummers als ‘Island In The Sun’, ‘Buddy Holly’, ‘Say It Ain’t So’, ‘Beverly Hills’ en ‘Pork and Beans’ bij veel liefhebbers nauw aan het hart.

Weezer brak in 1994 door met het ijzersterke debuutalbum ‘Weezer’ (met blauwe hoes). De donkere opvolger ‘Pinkerton’ werd aanvankelijk slecht ontvangen, maar door de jaren heen is men gaan inzien dat ook dit werk ijzersterk is. Het wordt nu zelfs als het beste werk gezien. ‘Weezer’ (met groene hoes) uit 2001 deed het ook goed. Maar daarna is de band wisselvallig. ‘Weezer’ (met rode hoes) pakt nog goed uit, maar ‘Make Believe’ uit 2005 en ‘Raditude’ uit 2009 halen het hoge niveau niet.

Met ‘Everything Will Be Alright In The End’ (2014) neemt de band revanche op zichzelf.  En ook op de laatste ‘Weezer’ (met witte hoes) komt de band gedreven over. Dit jaar verschijnt het nieuwe album ‘Feels Like Summer’ en dat brengt band weer op tour. Een show in de Heineken Music Hall in 2016 was de eerste show in Nederland in 15 jaar. Op zaterdag 21 oktober komen ze terug, dan voor een exclusieve show in 013.Tickets kosten € 49 (excl. servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 24 maart om 10:00 uur in de voorverkoop.