Ritchie Blackmore heeft met zijn huidige bezetting van Rainbow twee nieuwe tracks uitgebracht. De ene is een nieuwe opname van de eigen hit I Surrender, de andere een instrumentale uitvoering van de traditional Land Of Hope And Glory.

Het is voor het eerst sinds het album Stranger In Us All (1995) dat er nieuw materiaal onder de naam Ritchie Blackmore’s Rainbow verschijnt. Zoals bekend bracht de gitarist vorig jaar een geheel nieuw groep muzikanten bijeen: zanger Ronnie Romero (van de band Lords Of Black), bassist Bob Nouveau (die eerder al met Blackmore’s Night toerde), drummer David Keith (die al eerder werkte met Blackmore’s Night) en toetsenist Jens Johansson (o.a. Yngwie Malmsteen’s Rising Force).

De band gaf vorig jaar enkele concerten in Duitsland en Engeland (een registratie van deze ‘rock-comeback’ verscheen niet lang daarna op de dvd Memories In Rock: Live In Germany) en nu zijn de mannen dus ook de studio ingedoken. I Surrender is een nieuwe versie van het Rainbow-nummer dat Joe Lynn Turner in 1981 zong op het album Difficult To Cure en in het instrumentale Land Of Hope And Glory staat Blackmore’s kenmerkende gitaarspel op de voorgrond. Beide songs zijn hieronder te beluisteren.

Het is nog niet duidelijk of er ook een heel album komt van deze Rainbow-bezetting. Vorig jaar mei zei Blackmore nog in een interview dat fans daar niet op hoeven te rekenen.