Ex-Beatle Ringo Starr komt volgend jaar met zijn All Starr Band naar het Holland International Blues Festival in het Drentse Grolloo. Dat is bevestigd via de officiële website van Ringo Starr zelf. Hij zal op vrijdag 8 juni optreden op het festival.

Ringo tourt sinds 1989 met zijn All Starr Band met daarin wisselende artiesten die zelf ook hun sporen in de muziekgeschiedenis hebben liggen. Zo maken momenteel Steve Lukather van Toto, Richard Page van Mr. Mister en Grag Rolie van Journey deel uit van de huidige bezetting. Tijdens de shows geeft Ringo ieder bandlid de ruimte om hun eigen hit te zingen. Ringo zelf zal naast solohits ook enkele nummers zingen die de drummer bij The Beatles ook al zong, zoals ‘Yellow Submarine’ en ‘With A Little Help From My Friends’. Uit zijn eigen solocarrière komen meestal de hits ‘It Don’t Come Easy’, ‘Photograph’ en ‘Back Off Boogalo’ voorbij. Onlangs verscheen Ringo’s nieuwste studio album ‘Give More Love’. Waaraan o.a. exBeatle Paul McCartney, de eerder genoemde Steve Lukather en Peter Frampton werkte mee aan het album.

Het is pas de tweede keer dat Ringo Starr een optreden geeft in Nederland. In 2011 gaf hij voor het eerst in Nederland een optreden op het Bospop festival in Weert. Toen The Beatles in 1964 naar Nederland kwamen was Ringo er niet bij aanwezig door ziekenhuisopname. Hij werd toen vervangen door sessiedrummer Jimmy Nicol.

De voorverkoop van het Holland International Blues Festival is al begonnen via Ticketmaster. Afgelopen week werd ook bekend dat Joe Bonamassa, Walter Trout, King Solomon Hicks, Laurence Jones en Tommy Castro & The Painkillers zullen optreden op deze editie van het festival.