Als Status Quo-fan die alles verzamelt van de band zijn het spannende en wellicht ook dure tijden, want de ene na de andere nieuwe release komt op de markt. Binnenkort verschijnt een akoestische cd (Aquostic) en komt de 4cd-box Status Quo Live uit, met daarin de beroemde dubbel-live-lp uit 1977, met op disc 3 de cd Tokyo Quo en op disc 4 een concert uit Sydney in 1974.

En nu is er voor de tweede keer binnen een jaar een concertregistratie van The Frantic Four, oftewel de succesbezetting uit de jaren zeventig tot begin jaren tachtig: Gitaristen/zangers Francis Rossi en Rick Parfitt, bassist/zanger Alan Lancaster en drummer John Coghlan.

Eind vorig jaar werd de blu-ray/dvd/cd Live At Wembley Arena uitgebracht, met daarop het laatste optreden in 2013 van de korte en zeer succesvolle reünietoernee van The Frantic Four. Omdat er vanuit het vasteland van Europa ook veel interesse was, werd besloten om er in maart en april van dit jaar een Europees vervolg aan te geven. Nederlandse fans konden de vier mannen in de IJsselhallen in Zwolle in actie zien. Wie daar aanwezig was en zich vermaakte, kan deze release blindelings aanschaffen, want je ziet en hoort van begin tot eind exact hetzelfde concert!

Het laatste optreden van deze korte tournee was in een uitverkochte O2 Arena in Dublin, waar deze opnames gemaakt zijn. Overigens waren alle optredens uitverkocht. Evenals in Zwolle zie je op de beelden vooral ‘oude rockers’, die de band in zijn hoogtijdagen net wel of net niet hebben meegemaakt, vooral vijftigplussers dus en vooral mannelijk en in oude jeans gekleed.

De vier mannen zijn in grootse vorm en lijken er veel plezier in te hebben. Alan Lancaster is de minst beweeglijke van het viertal, wat door medische problemen komt (hij heeft MS). In vergelijking met de Live At Wembley Arena-disc zijn er twee verschillen: aan Forty-Five Hundred Times is Gotta Go Home toegevoegd en de toegift begint met Caroline en wordt afgesloten met Chuck Berry’s Bye Bye Johnny.

Of er nog een vervolg komt op deze optredens is onzeker, want in de Bonus Features toegevoegde interviews laat Francis Rossi weten daar absoluut geen zin in te hebben. De andere drie én oud-tourmanager en mondharmonicaspeler Bob Young denken daar heel anders over. Met name Rick Parfitt zegt dit graag bijvoorbeeld eens per jaar een maandje te doen. Het spelen met het reguliere Status Quo (binnenkort in Kerkrade te zien) beschouwt hij als routinematig werk en met The Frantic Four is het gewoon leuk en met name door die oude songs te spelen. Naast deze interviews bevat deze disc ook de documentaire The Final Fling? In totaal is de speelduur 127 minuten.