Bijna vijfentwintig jaar na hun allereerste single komt de Rotterdamse R&B-band Re-Play vandaag met hun nieuwe, weergaloze single ‘Mama’ die een muzikale ode is aan alle moeders. De zangers Alwin Burke, Mark Dakriet, Henk Waarde en Samuel de Wit laten zien dat ze nog altijd veel gevoel in hun muziek en teksten weten over te brengen.

“We zijn ervan overtuigd dat moeders de drijvende krachten achter het gezin zijn,” aldus de mannen van deze legendarische groep. “En een gezin is toch de hoeksteen van onze samenleving. Moeders mogen nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd en daarom willen wij met deze single een ode aan hen brengen. Niet alleen dit jaar, maar deze plaat is voor altijd. Voor de vrouwen die hun kinderen met al hun wijsheid tot volwassen mannen en vrouwen opvoeden.”

Het lied ‘Mama’ is geschreven door de succesvolle Nederlandse zanger en producer Jayh Jawson, die eerder samenwerkte met The Partysquad, Lange Frans, Broederliefde, Sharon Doorson en Nick & Simon.

De band Re-Play is in 1990 opgericht en na de komst van Mark Dakriet in 1995 groeit de band uit tot een sensatie. Wanneer ze in 1999 met Gordon gaan samenwerken en de single ‘Never Nooit Meer’ uitbrengen, zetten ze de eerste top 5 notering op hun naam. In 2001 en 2002 winnen ze de TMF Award voor de beste Nederlandse R&B-groep. In 2015 keert Mark, nadat hij de band in 2003 heeft verlaten om aan een solocarrière te werken, terug bij Re-Play en staan ze bij de Ladies of Soul op het podium van Ziggo Dome Amsterdam.

Met hun nieuwe single bewijzen de vier mannen van Re-Play opnieuw dat ze met verbroedering en liefde voor hun medemens menigeen weten te raken.