Begin oktober presenteert Racoon haar nieuwe studio-album ‘Look Ahead And See The Distance’, een verhaal van 12 songs met o.a. de bloedmooie instant-classic ‘Almost Made It’ die vandaag live in primeur gaat bij Q-Music. De band bereidt zich tevens voor op een grootse show in de Ziggo Dome in Amsterdam op 28 april 2018.

Eerder dit jaar verzamelde Racoon reeds 5 parels van nieuwe songs op de digitale EP ‘Look Ahead’. Nummers als ‘Bring It On’ en ‘Motherfather’ worden tezamen met 7 splinternieuwe nummers vanaf begin oktober nu ook fysiek beschikbaar op het nieuwe album ‘Look Ahead And See The Distance’. Gevraagd naar de rode draad in de songs, wijst Bart op genoegen nemen met de kleine dingen in het leven en op een onbegrip voor de lust die men heeft voor steeds meer willen. “Ik ben er zelf soms ook schuldig aan”, geeft hij toe, “en sla me voor m’n kop telkens als ik mezelf er weer op betrap.”

Racoon besloot om voor dit album in zee te gaan met de Belgische producer Luuk Cox (Shameboy). Over deze verrassende keuze kan Dennis Huige kort zijn. “Niemand valt graag in herhaling, en ik denk dat we weer eens toe waren aan een frisse wind, een andere benadering. Vanaf onze eerste meeting met Luuk wisten we dat het goed zat. Hij is technisch ook nog eens erg goed. Dan moet je niet twijfelen en er gewoon voor gaan.”

Ook geheel nieuw is de rol van Manu van Os bij dit nieuwe album. Al jaren is hij het vertrouwde gezicht achter de toetsen bij Racoon en haast niet meer weg te denken uit de live set-up. “Ons Zwitsers zakmes”, noemt Bart hem vaak, “onze Manu(s)-van-alles”. “En dat bleek ook zo te zijn bij het schrijf- en opnameproces voor het nieuwe album”, voegt Dennis eraan toe.

Gewapend met dit nieuwe materiaal staat Racoon op 28 april 2018 opnieuw in de Ziggo Dome. Hoewel het de tweede keer is dat de Zeeuwen hét Amsterdamse muziekpaleis bij uitstek overnemen, een routine-klus is het zeker en vast nog niet. “Het blijft ontzettend spannend, en ook een tikkeltje intimiderend”, geeft Bart toe. “Maar een beetje stress is goed voor onze prestatiedrang”

Kaarten voor de show in Ziggo Dome in Amsterdam gaan in verkoop op maandag 4 september om 10:00 via www.racoonziggodome.nl. Bezoekers van de Ziggo Dome krijgen tevens de mogelijkheid om in combinatie met de aankoop van een ticket een gesigneerd exemplaar van het nieuwe album ‘Look Ahead And See The Distance’ op CD of vinyl voor te bestellen. Dat wordt dan gratis thuisbezorgd op 6 oktober, de dag van release.