Queens of the Stone Age in Ziggo Dome

Queens of the Stone Age is een bekende in ons kikkerlandje. De band stond al 25 keer eerder in ons land op het podium. Een nieuwe plaat, genaamd “Villains“, betekent een nieuwe tour. Op zondag 12 november komt de excentrieke band rondom Josh Homme voor de 26ste keer het Nederlandse publiek vermaken. Ditmaal in een uitverkochte Ziggo Dome! We waren ook bij de show van Rise Against.

De Amerikaanse indierockband Broncho verzorgt de opwarming vanavond. De band brengt vrolijke, doch chaotische indierock mee. Maar niet de variant waar je zelf per se heel vrolijk van wordt. Het is nogal dertien in een dozijn: de vocals zijn onverstaanbaar en het lijkt wel alsof ze op een compleet andere planeet zijn. Broncho doet het voor een select publiek misschien goed, maar de mensen in deze zaal bekoor je er niet echt mee. De feedback uit het publiek is dan ook gering.

Ondanks dat staat de band prima te spelen. De oude doos wordt open getrokken met “You Think I Ain’t Worth a Dollar, But I Feel Like a Millionaire” en “No One Knows“. Het publiek geniet. Daarna begint de kwaliteit, en daarmee ook het enthousiasme in de zaal, erg te wisselen. De dronken toestand van Homme wordt steeds opvallender. Zo zegt hij voor aanvang van “Make It Wit Chu” dat hij ‘shitfaced’ is en steekt een peuk op. Vanaf dat moment is het publiek vrij tam en loopt de band tussen de nummers door wat aan te kloten. Het haalt compleet de snelheid uit het concert.