PVRIS haast zich door set heen in TivoliVredenburg

Ongeveer drie maanden geleden verscheen het langverwachte tweede album van PVRIS: “All We Know of Heaven, All We Need of Hell“. Op vrijdag 17 november promoot de band het schijfje op Nederlandse bodem in de Utrechtse TivoliVredenburg. Maakt PVRIS de verwachtingen van het publiek waar? Dat is nog even afwachten. De zaal wordt eerst opgewarmd door VUKOVI.

VUKOVI opent zijn set met de track “La Di Da“, die een hoog meezinggehalte heeft. Zangeres Janine Shilstone weet haar plek op het podium en paradeert in haar roze jurk van links naar rechts. Tijdens de eerste track neemt ze al gelijk een telefoon uit het publiek en geeft een klein showtje weg voor de camera. Halverwege worden de lichten gedimd en het publiek weet wat hem te doen staat. Binnen no-time heeft iedereen zijn telefoon in de lucht en gaan de armen van links naar rechts. VUKOVI speelt een half uur lang een strakke set. Vooral de nummers met meezingriedeltjes worden goed opgepakt. Ondanks dat het publiek op het balkon niet echt betrokken wordt, blijkt VUKOVI verder een waardige opener te zijn voor vanavond.

Twee keer gedurende de set neemt Lynn Gunn plaats achter de tweede drumkit die op het podium staat. Samen met tourdrummer Justin Nace, die overigens de hele avond al als een beest drumbeats eruit ramt, speelt ze een knallende drumsolo, of drumduo in dit geval. Hoe je het ook noemen wilt: het is superstrak. Deze band heeft zeker geen tekort aan talent.

PVRIS speelt nummer na nummer en lijkt door zijn setlist heen te vliegen. Echte interactie met het publiek blijft daardoor op een laag pitje. Er wordt een goede afwisseling gemaakt tussen rustigere en energievolle songs. De band heeft de juiste tracks gekozen, want het publiek reageert keer-op-keer rete enthousiast. Het zijn echter “You and I” en “My House” die echt de complete zaal meekrijgen.

Helaas is de zang vanavond niet op topniveau en blijft een echt verrassingselement uit. Betekent dit dat de fans teleurgesteld naar huis gaan? Zeker niet! Gunn geeft bij de laatste nummers aan dat haar stem haar in de steek laat. Meer hoeft niet gezegd te worden. Bij toegift “No Mercy” wordt nog een laatste keer door iedereen luidkeels meegezongen. Na iets meer dan een uur eindigt deze korte headlineset. PVRIS, neem je rust en kom snel weer met volle energie terug naar ons land!