PUP laat zich van zijn professionele kant zien in Melkweg

Het is woensdag 6 november in het koude Amsterdam en op deze dag wordt de Europese tour van de Canadese band PUP afgetrapt.

Afgelopen augustus stonden de heren van PUP nog op Lowlands en dit is duidelijk te merken aan de opkomst deze avond. De zaal staat goed vol wanneer de band het podium betreedt. Om 21:00 uur komen de mannen dan ook vrolijk kijkend het podium oplopen. Vrij snel vertelt zanger Stefan Babcock dat hij niet helemaal fit is en dus regelmatig door z’n tracks heen zal kuchen. Hij geeft aan hierbij het publiek hard nodig te hebben. Dit is dan ook de gehele avond totaal geen probleem, want het publiek zingt en beweegt graag mee.

Ondanks dat de zanger zich niet helemaal lekker voelt, doet dit niets af aan de performance deze avond. De mannen draaien enthousiast rondjes op het podium en bespelen vol passie hun instrumenten. PUP is duidelijk populairder geworden sinds zijn optreden op Lowlands en lijkt nog zoekende te zijn in het bespelen van een groter publiek. Regelmatig kondigen de mannen aan wat ze gaan doen en het lijkt wat meer voorbereid. Echter beweegt het publiek letterlijk mee met alles. Het enthousiasme wordt er niks minder om: zeer begrijpelijk.

Tegen het einde van de show vertelt gitarist Steve Sladkowski over een actie die hij bij elke show doet. PUP kiest een goed doel waar hij geld aan wil doneren. Voor de Nederlandse show is dit Sea-Watch geworden. Bij de merch wordt een pot neergezet waar mensen geld kunnen doneren.

PUP heeft deze avond laten zien dat hij sterk en waardig is voor een volle Oude Zaal. De heren staan krachtig op het podium en laten hun talenten zien. PUP is goed ontvangen en is zeker welkom om terug te komen!

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp: